Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi'nin "Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği" sözleşmesine imza atacak. Bornova Belediyesi bu sözleşmeye imza atan Türkiye'deki ilk belediye olacak.
30 kadın ve 70 çocuğun kendi ev ortamlarında konaklayabildiği Türkan Saylan Kadın Konuk Evi, hamile ve loğusa dönemindeki kadınlara verdiği bakım-sağlık hizmeti, Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivalleri gibi yatırım, çalışma ve projeleri ile dikkat çeken Bornova Belediyesi Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirecek. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye Belediyeler Birliği'ni temsil ettiği ve kısa adı 'CEMR' olan Avrupa Birliği'ne bağlı Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi'nin ''Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği'' adlı sözleşmesine imza atacak.
Avrupa Birliği çatısı altında bir örgüt olan Konsey'de Türkiye'yi temsil eden Başkan Sındır, Bornova Belediyesi'nin son meclis toplantısında Avrupa'da birçok belediye tarafından imzalanan sözleşmeye taraf olunması için belediye meclis üyelerinden yetki istedi. Meclis üyeleri oybirliği ile ''Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği'' sözleşmesine imza atması için Başkan Sındır'a yetki verdi.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bornova'yı kadınlar için daha güvenli bir kent yapma ve sosyal-ekonomik yaşamda daha etkin olmaları için çok önemli bir çalışmaya başladıklarına dikkat çekti. Bornova Belediyesi olarak Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Sındır, ''Türkiye'de bu sözleşmeye imza atan başka bir belediye yok. İki yıllık taahhüt süresi içerisinde Bornova Belediyesi olarak Kadın-erkek eşitliği komisyonumuzla birlikte tüm yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz. Destek veren verecek olan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.
(EA-ERG-Y)

11.02.2013 16:37:37 TSI

Editör: Wan Haber