Bornova Belediyesi'nin, hayallerindeki işi kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğiyle başlattığı "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"ndan mezun olan 58 kişi sertifikalarını aldı.
Bornova Belediyesi iş kurma hayali olanlara KOSGEB'in de desteği ile "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verdi. Bu kapsamda üç ayrı kurs döneminde sertifika alanların sayısı 180 oldu. İş planları KOSGEB tarafından kabul edilen girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngören programda farklı iş dallarında yeni girişimler hayata geçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır girişimci fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere destek olduklarını belirterek, "İş kuran, istihdama katkı sağlayan herkesin yanındayız" dedi
Bornova Belediyesi'nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte başlattığı "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"nın sertifika töreni Büyükpark'taki Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Eğitimi tamamlayan 58 girişimci adayının sertifikasını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı verdi. İş planları KOSGEB tarafından kabul edilen girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngören programda farklı iş dallarında yeni girişimler hayata geçecek. Bornova Belediyesi KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitime katılanlar; yazılım, reklam ajansı, güzellik salonu, dış ticaret danışmanlığı başta olmak üzere pek çok konuda kendi işlerini kuracak. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır çok sayıda girişimci adayının kendi işinin sahibi olmasını dilediğini söyledi. Herkesin hayatının bir döneminde girişimci fikirlere sahip olduğunu ancak çoğu zaman sermaye yoksunluğu, başkalarının hevesini kırması ya da yeterince desteklenmemeleri nedeniyle bunları bir kenara attığını belirten Başkan Sındır, "Girişimci adayları bunlara benzer nedenlerle iş fikirlerinden vazgeçmesinler diye Bornova Belediyesi olarak bu eğitim programını KOSGEB'le birlikte hayata geçirdik. Kendi işinin sahibi olmak isteyenlere manevi bir destek sunduk. Dilerim çok sayıda kişi iş fikrini hayata geçirir. 60 kişilik guruplar halinde üç kez kurslar düzenledik. Toplam 180 hemşerimiz uygulamalı girişimcilik sertifikası aldı. Ben, kurslardan mezun olanların en kısa sürede iş planlarını hazırlayarak destekleri almaya hak kazanmalarını diliyorum" diye konuştu.
KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, İzmir'de işsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu hatırlatarak, "Girişimcilik; büyüme ve istihdamın temel faktörüdür. O yüzden biz istihdamın önünü açmak için girişimcilik ile ilgili tüm işleri destekliyoruz. Bu anlamda yerel yönetimlerle de işbirliği yapıyoruz. Bize bu konuda en fazla katkıyı Bornova Belediyesi koydu. Bornova Belediyesi'nin ürettiği projelerin sürekliliği oldu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.
(OA-ERG-Y)

31.12.2012 13:29:05 TSI

Editör: Wan Haber