Çamdibi'nde kurulan Türk Halk ve Türk Sanat Müziği koroları ile birlikte Bornova Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren koro sayısı dörde çıktı. Çamdibi Türk Sanat Müziği Korosu'nun Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi'ndeki ilk konserini izleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ''Kültür ve sanat kenti Bornova'ya daha fazlası yakışır'' dedi
Bornova genelini kapsayan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları'yla sanatseverlere kucak açan Bornova Belediyesi, şimdi de Çamdibi'nde iki yeni koro daha kurdu. Böylece Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren koro sayısı dörde yükseldi. Çamdibi Türk Halk Müziği Korosu'ndan sonra bu kez Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Sanat Müziği Korosu ilk konserini verdi.
Kısa bir sure önce kurulan Koro, Bornova Belediyesi Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi'ndeki konserde Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Koristler salonu dolduran Bornovalılar'dan bol bol alkış aldı. Gecenin konuk sanatçısı ise Dilek Şafak Çakar oldu.
Konseri izleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır oturduğu yerden koroya eşlik etti. Sanata her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Sındır, ''Şu anda belediyemizin iki ayrı Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu var. Ancak yetmiyor. Bornova çok büyük ve güzel bir ilçe. Kültürün, sanatın her dalına yürek ve emek verenlerin kenti. Bu koroları daha da çoğaltabiliriz" dedi.
(OA-ERG-Y)

15.02.2013 12:17:35 TSI

Editör: Wan Haber