Adana'da 5 bin lira borcu olan kişinin kendisine "Ya akşama kadar parayı getir ya da bacını getir" diyen şahsı silahla öldürüp, yeğenini de yaralayan şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Şehit Duran Mahallesi Manisalı Ali Bey Caddesi üzerinde 6 Ocak 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre, Erol Soyubelli (45), Erdinç İlhan'a (28) 5 bin lira borç para verdi. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen Soyubelli verdiği parayı alamadı. Bunun üzerine Erdinç'i arayarak parasını istedi ama Erdinç parası olmadığını veremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Soyubelli, "Ya bu akşama kadar parayı getir ya da bacını getir" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Erdinç yanına aldığı 2 ruhsatsız silah ile Soyubelli'nin işyerini bastı. Zanlı Soyubelli'nin ensesine bir el ateş ettikten sonra kaçmak istedi. Bu arada iş yerine Soyubelli'nin yeğeni Hacı Soyubelli (25) geldi. Bunun üzerine zanlı ile Soyubelli arasında arbede çıktı. Zanlı bu kez de öbür silahı çekerek yeğen Soyubelli'yi de vurdu. Ağır yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı. Erol Soyubelli Adana Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hacı Soyubelli'nin tedavisi ise kaldırıldığı hastanede devam ediyor. Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda bugün sabaha karşı polis Erdinç'in saklandığı eve operasyon düzenledi. Yapılan operasyonla zanlı yakalanarak emniyete getirildi. Sorguda zanlı borcunu veremeyince Soyubelli'nin "Ya bu akşama kadar parayı getir ya da bacını" getir dediğini bu nedenle öldürdüğünü, yeğenini yanlışlıkla vurduğunu kaydetti.
Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında zanlı "Namussuzluk yaptı ölümü hak etti. Bacım hakkında ağır konuştu ben de öldürdüm" dedi.
(FKE-ÖK-Y)

08.01.2013 16:15:05 TSI

Editör: Wan Haber