Van'ı üs yapan Borajet Havayolları; Gaziantep, Kayseri ve Trabzon seferlerine başlıyor.
Borajet, 19 Şubat tarihinden itibaren Van çıkışlı Kayseri, Gaziantep ve Trabzon karşılıklı tarifeli seferlerine başlıyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi koşullar nedeniyle şartlara uygun hava araçlarını seçerek teknolojinin tüm imkanlarını yolcularına sunan ve 'Ulaşımı kolay olan illerin gelişimi de kolay olur' hedefi ile hızla ilerleyerek bölgesel hava taşımacılığını üstlenen Borajet Havayolları, Van-Gaziantep, Van-Kayseri ve Van-Trabzon karşılıklı seferlerini başlatıyor.
Seferler öncesi Van Ferit Melen Havaalanı'nda gazetecilere bilgi veren Borajet Tarife Planlama Müdürü Kemal Bilgin, uçuşların yurtdışında da devam edeceğini söyledi. Bilgin, "Yurtiçi ile başlayacak olan uçuşlarımız yurtdışında da devam edecek. İran'da Urumiye ile Irak'ta Süleymaniye ve Erbil, Ermenistan'da ise Erivan uçuşlarımız olacaktır" dedi.
Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer de, "Buradaki turizm kapasitesi ve sanayinin gelişmesi için ulaşım çok önemli. Van binlerce yıl önce başkent olarak seçilmiş. Biz de istiyoruz ki Van sivil havacılık olarak bölgenin başkenti olsun. Yurtiçi ve yurtdışına uçuşlar artsın. Borajet'in bu işten karlı çıkacağını düşünüyoruz. Yarından itibaren Trabzon'a ilk uçuş gerçekleştirilecek ve biletlerin iyi satıldığını söylediler. Bu bizi sevindirdi. Daha sonra da Kayseri ve Gaziantep seferleri ve ardından da yurtdışı seferleri devam edecek. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, Borajet Uçuş İşletme Başkanı Necat Başaran, Tarife Planlama Müdürü Kemal Bilgin, OCC Müdürü Zeki Avanoğlu ve Ekip Planlama Müdürü Nilgün Eryılmaz uçağı gezdiler.
(Yİ-MSA-Y)

18.02.2013 16:51:52 TSI

Editör: Wan Haber