Niğde-Bor Belediyesi ve İş-Kur tarafından, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisinin gelişimini sağlamak amacıyla Sayacı (Ayakkabı tamir ve imalatçısı) yetiştirmek için meslek edindirme kursu açıldı.
Bor'da bir ilk olarak 4 Temmuz 4 Eylül tarihleri arasında açılan Sayacı kursuna 25 kişi başvurmuş ve kursu tamamlayan 25 kişinin tamamına iş istihdamı sağlanmıştı. Bununla birlikte yüzde 100 iş imkanı ile 2. dönem kurslarına başlayan kursiyerleri, Niğde Valisi Alim Barut yerinde ziyaret etti. Bor Belediyesi ve İş-Kur tarafından gerçekleştirilen kursun gelecekte Niğde ve Bor ekonomisi adına çok yararlı olacağını ve dericiliğin yaygın olduğu Bor'da ayakkabı sektörünün daha ön plana çıkacağını dile getiren Barut, kursiyerlere başarı dileklerini iletirken, açılan kursun Niğde için hayırlara vesile olmasını söyledi.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İş-Kur ile birlikte bu kursu yeniden açtıkları için çok mutlu olduğunu dile getirirken, Niğde Valisi Alim Barut'a ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Erat, 'bu kursun gelecek yıllarda daha da anlam ifade edeceğini söylerken , geçmiş dönemde açtıkları kursu bitiren tüm kursiyerlerin iş sahibi olduğunu belirtti.Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat sözlerinin devamında ; '' İlçemizde ayakkabı ve Saraciye teknolojisinin gelişimini sağlamak amacıyla BOR-MEK Bor Belediyesi Meslek edindirme kursları kapsamında 2012 yılında 25 kişi için açılmış olan Sayacı Yetiştirme Kursu yüzde 100 istihdam edilerek tamamlandıktan sonra , 2013 yılı için BOR-MEK olarak yeniden 25 kişilik , 728 saat yaklaşık olarak 5.5 aylık süreçle Bor Belediyesi ve İş Kur işbirliği ile faaliyetlerine başlamıştır.Bu açtığımız kursun en büyük hedefi , kursu tamamlayan kursiyerlerimizin iş sahibi olması ve ayakkabıcılık sektörünün ilçemizde gelişmesini sağlamaktır.Çünkü baktığımız zaman diyebiliriz ki derinin başkenti Bor'dur.Ama elimizde deri olduğu halde bunu işleyemiyoruz ve ayakkabı sektörü için bu derileri başka şehirlere gönderiyoruz.Bu açtığımız kurs ile birlikte ilk olarak derinin işlenmesi hususunda çalışmalar yapacağız.Ayakkabı sektöründe deri üzerindeki her türlü çalışmaları hocamız eşliğinde kurstaki öğrencilerimize sunacağız ve bununla birlikte gelecek yıllarda deri işlemesinde sıkıntı çekmemek için var gücümüzle çalışacağız.Bununla birlikte Bor derisinin başka şehirde ayakkabı üzerine işlenmesini engelledikten sonra Organize Sanayi Bölgemize gelecek olan fabrikalara işçi istihdamı sağlamış olacağız. Memleketimizin için gerçekten faydası olduğunu düşündüğüm kursun ilçemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor , kursiyerlerimize başarılar diliyor , bu kursun açılmasında başta İş-Kur Müdürümüz Sayın Mustafa Toköz'e ,Sayın Kemal Mamak'a, Sayacı Kursu Hocamız Sayın Selim Pınarcı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum '' dedi.
(YE-AÖ-Y)

06.02.2013 14:18:55 TSI

Editör: Wan Haber