"Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası dahilinde 15 TIR ile götürülen 360 ton un, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı'na ulaştırıldı.
Perşembe günü İstanbul'dan yola çıkan 33 TIR içerisinde 850 ton un, Kilis'in Öncüpınar ile Hatay'ın Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaştırıldı.
İçerisinde 360 ton unun bulunduğu 15 TIR, sabah saatlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı gümrüğünden giriş yaparken, buradan Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı'na getirilen unlar, ekmek sıkıntısı çeken Suriyelilere ulaştırılacak.
İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay yaptığı açıklamada, "Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında 360 ton unu Suriye'ye götürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Halep'ten gelen kamyonlara boşaltılacak unlar, daha sonra Halep'e doğru yola çıkacak. Bu kampanya çerçevesinde sadece İstanbul'dan değil, Türkiye'nin birçok yerinden; Bursa'dan, İzmir'den, Giresun'dan, birçok şehirlerden kampanyaya ilgi var. Çünkü hayat şartları her geçen gün Halep'te ve Suriye topraklarında zorlaşıyor. Suriye'de yaşayanlar için açlık tehlikesi var gerçekten; 10 milyon insan için önümüzdeki günlerde açlık sorunu olacak. Un yok, maya yok, bunlar olsa elektrik yok. Mazot yok, ekmek yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Suriye için bir tehlike daha var. Özellikle havaların soğumasıyla çocuklar ve yaşlılar için hastalık tehlikesi var. Şu an Azez kapısında 1 hafta öncesinde 6 bin kişi çadırlarda yaşıyordu. Ama son günlerde yoğun bombardıman olması nedeniyle şu an 9 bin insan Azez kapısında çadırlarda yaşıyor. Geceleri özellikle çok soğuk, bu soğuklardan en çok çocuklar etkileniyor. 9 bin insanın yaşadığı Azez'deki çadır kentte elektriğin olmaması, ısıtıcıların olmaması, sobanın olmaması nedeniyle, çocuklar üzerinde ciddi hastalık tehlikesi var."
Bu arada, Suriye'deki patlamaların sesi Türk tarafına kadar gelirken, yardımlar bombalar altında Suriye'ye ulaştırılıyor.
(MAD-MAD-SO-Y)

05.01.2013 12:10:50 TSI

Editör: Wan Haber