Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Bolvadin ve Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumlarında barındırılan hükümlüler için moral gecesi düzenlendi.
Bolvadin Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nce düzenlenen programda Mahmut Şahin birbirinden güzel yöresel türküleri seslendirirken,hükümlüler de gönüllerince eğlendi. Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, ceza infaz kurumlarının yapısı itibariyle büyük bir aile olma ruhunun pekiştirileceği bir ortam olduğunu ve bu tür etkinlikler ile kaynaşmanın sağlanacağını söyledi. Bundan sonra birçok gösteri, söyleşi ve diğer aktivitelerin yanı sıra çok önemli çalışmalar yapacaklarını aktaran Yavuz, "Bu etkinlik bir kültür etkinliğidir. Tüm hükümlü ve tutuklular ile çalışanların bu etkinliklere aktif olarak katılmalarını bekliyorum. Yapacağımız ve yapacağınız etkinlikler, ulusal bütünlüğümüzü güçlendirmeli, bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırmalı, sevgiyi, hoşgörüyü, paylaşmayı öğretmelidir" dedi.
Bolvadin C Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir ise, ceza infaz kurumlarının yalnızca insanların cezalandırıldığı kurumlar olmadığını belirterek, "Kurumlar hükümlülerin topluma kazandırmanın yanı sıra, onları yarına hazırlayan, onların sosyal ve kültürel yönlerini geliştiren, bulunduğu çevrede yeni oluşumlara öncülük eden kurumlardır" diye konuştu.
Bolvadin Nejat-Nihat Taktak Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen moral gecesine, Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ve Bolvadin C Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir'in yanı sıra Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Keçeli, Bolvadin Cumhuriyet Savcısı Mahmut Akgöl, Hakimler Mehmet Çetin, Burhan Nalbant, kurum personeli ve hükümlüler katıldı.
(MK-MRV-SK-Y)

03.01.2013 14:09:34 TSI

Editör: Wan Haber