Afyonkarahisar'ın Bolvadin Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Kurum Müdürü Kamil Özdemir ve Kurum Psikologu Zümrüt Kaya tarafından Bolvadin Ceza İnfaz Kurumu hükümlüleri ve personeline 'Evlilik ve Aile' konulu panel düzenlendi.
Hükümlülerin eşleri ile mahrem şekilde görüşebilmesi ile ilgili 6 bin 411 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda yapılan değişikliğin ardından hükümlüleri bilinçlendirmek için yapılan seminerde evlilik ve ailenin insanlığın kuruluşuyla başlayan çok mukaddes bir müessese olduğunu söyleyen Bolvadin Müftüsü Hüseyin Erdoğan, konuşmasında ayet ve hadislerden örnekler vererek evlilik ile ilgili nasihatlerde bulundu. Ailenin bozulduğu zaman insanların dayanışmasını sağlamanın da mümkün olmayacağını dile getiren Müftü Erdoğan, hükümlülerin sorularını da yanıtladı.
Evliliğin önce eş seçimiyle başladığını belirten Psikolog Zümrüt Kaya ise eş seçiminin önemine dikkat çekerek, "Günümüzde seçim tamamen maddiyata doğru döndü. Böyle bir evlilik baştan yanlış oluyor. Evlilikte denklik olursa mutluluk yakalanmış olur. Çok aşırı yaş, kültür, zenginlik ve asalet farkının olmaması yuvanın yapımında önemlidir. Bireyin karşı cinsten bir kişi ile yakınlaşmasından önce kendisini tanıması, iletişim, duygusal yakınlık, sorumluluk duygusu gibi konularla ilgili kendisini geliştirmesi gerekir" dedi.
Yaşam şartları daha iyi olduğu halde evlerde günden güne yalnızlaşma, suskunlaşma ve iletişimsizliğin ortaya çıktığını vurgulayan Kaya, yaşamın anlamı, idealler, değerler, inançlar ve amaçlar konusunda uyum konularında bilgiler verdi.
Kurum Müdürü Kamil Özdemir, aile kurumunun sağlıklı bir yapıda oluşmasına ve güçlenmesine katkı sağlamak için çalışmaların, panel, seminer, konferans şeklinde, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ile devam edeceğini söyledi.
(MK-GC-SK-Y)

14.02.2013 16:14:54 TSI

Editör: Wan Haber