Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) doktor adayı 105 öğrenci, Morfoloji'de düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.
Morfoloji binasında düzenlenen törene AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Dekan Yardımcısı ve Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fahrettin Talay, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İbrahim Özcan, Bolu Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ahmet Hamdi Budak, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Semercioğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Harun Savcı ile başhekim yardımcıları, tıp fakültesi dönem koordinatörleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, beyaz önlüğün hekimlik kimliğinin gelişmesinde önemli bir katkı sağladığını vurgulayarak, beyaz önlük giyen öğrencilerin hekimlik duygusunu yaşamaya başladıklarının altını çizdi. Prof. Dr. Koçoğlu, daha çok sağlık sektöründe görev yapanların beyaz önlük giydiklerini ve beyaz önlüğün "sağlığı, temizliği ve arınmışlığı" anlattığını belirterek, "Beyaz önlük öğrenci için çok önemlidir. Laboratuara gider, sınava girer, hasta muayene edebilir. Öğrenci hekimliği yaşar ve vekaleten bunu kullanır" dedi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen ise kendisinin de 31 yıl önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında, öğrencilerden meslek yaşamları boyunca hastalara ve ihtiyacı olanlara güler yüzlü, hoşgörülü, şefkatli ve sevgi dolu yaklaşmalarını istedi. Gepdiremen konuşmasında, ülkemizin geçmişte hem iyi hem de kötü zamanlar yaşadığını da anlatarak, "Şu anda Türkiye dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahip. Sizlerden beklentimiz daha fazlasıdır. Sizlerin Türkiye'yi G8 olarak adlandırılan dünyanın en zengin ülkeleri arasına sokmanızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından AİBÜ Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi. Öğrenciler protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

03.01.2013 15:28:00 TSI

Editör: Wan Haber