Bolu'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Bölge Koordinatörlüğü tarafından Bolu, Karabük, Bartın ve Ankara'dan gelen katılımcılara afet ve olağandışı durumlarda nasıl müdahale etmeleri gerektiği yönünde eğitimler veriliyor.
UMKE Bölge Koordinatörlüğü tarafından Karabük, Bartın, Ankara ve Bolu personelinin katılımı ile dört gün boyunca afet ve olağandışı durumlara nasıl müdahale edileceği ile ilgili eğitimler bugün başladı. Dört günlük teorik eğitimin ardından üç gün boyunca Abant'ta, zorlu hava şartlarında teorikte öğrenilen bilgiler uygulamaya başlanacak. Katılımcılar bu eğitimle, kamp ortamında her türlü ihtiyaçlarını kendi imkanları ile kendileri hazırlayıp, profesyonel sağlık personeli olarak sağlık hizmeti verecekler.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut ARIK, UMKE'nin her geçen gün kendisini geliştirdiğini söyleyerek, "UMKE, yenilenen eğitimlerle sürekli kendini geliştiren bir dinamiktir. Bolu'nun büyük afet yaşamış illerden biri olduğu bilinci ile çalışmalarına devam etmektedir. Şimdi de 7 gün sürecek kapsamlı bir eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitimlerdeki amaç, her an oluşabilecek afet ve olağandışı durumlarda profesyonelce davranabilecek ve bu şartlarda dahi sağlık hizmeti verilebilmesini sağlayabilecek sağlık personeli yetiştirmektir" dedi.
(UU)

14.01.2013 13:06:06 TSI

Editör: Wan Haber