Bolu Halkevleri Derneği Şube Başkanı Ayhan Şentürk, bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek olan 'İşçi Filmleri Festivali'ne tüm halkı davet etti.
Halkevleri tarafından organize edilen ve bu yıl 7'incisi gerçekleşecek 'İşçi Filmleri Festivali' 24 Aralık Pazartesi günü başlıyor. Festival öncesi açıklama yapan Halkevleri Derneği Bolu Şube Başkanı Ayhan Şentürk, "2006 yılında emeğin sesi olarak başlayan ve her yıl gösterimi gerçekleştirilen işçi filmleri festivalinin 7'incisi Bolu'da başlıyor. Festival'in bu uzun yolculuğunda sıradaki durağı Bolu. Türkiye'de süregelen tutuklama furyası devam ederken, emekten yana bir söz söyleyenlere yıllarca hapis cezası verilirken, kadınlara yönelik erkek şiddeti baskısı devam ederken, Uludere'de vahşice insanlar katledilirken, Hopa'da suyuna, derelerine, sahip çıkan Metin Lokumcu katledilirken, işçi filmleri festivali bir kez daha yapılanlara sessiz kalmayacağını ilan ediyor. Festival 24 Aralık Pazartesi günü Bolu Halkevi'nde başlıyor. Açılış programında 'Öyle Bir Gün Gördük' filminin gösterimi ve sonrasında yönetmen Volkan Yosunlu ile söyleşi gerçekleştirilecek" diye konuştu.
Festivalde aynı zamanda çeşitli paneller gerçekleştirilecek. Panellerde, 'Ortadoğu ve Suriye' konusu Ali Ergin Demirhan tarafından, 'Kadın ve Yoksulluk' konusu Yrd. Doç. Dilek Eroğlu tarafından ele alınacak. Bolu Halkevi'nde yapılacak tüm gösterimlerin ücretsiz olduğunu belirten Şentürk, "Bu yıl belgesel ve kurmaca, yerli ve yabancı 40 filmi programına alan festivale tüm halkımız davetlidir" şeklinde konuştu.

21.12.2012 17:48:28 TSI

Editör: Wan Haber