Bolu'da terör örgütü İBDA-C üyeleri F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu önünde toplanarak Noel Baba Operasyonu'nu 13.Yıldönümü'nde protesto ettiler.
Ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen ve F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan terör örgütü İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu'na destek veren İBDA-C üyeleri, cezaevi önünde eylem yaptı. Her ay cezaevine gelerek Mirzabeyoğlu'na destek veren 100 kişilik grup, bu kez Noel Baba Operasyonu'nun 13. Yıldönümünde toplandı. Polis barikatının arkasına geçerek slogan atan grup, daha sonra basın açıklaması yaptı. Büyük Anadolu Gençliği İnisiyatifi adına yapılan açıklamada, "Salih Mirzabeyoğlu, 'Hayata Dönüş Operasyonları'ndan tam 11 ay önce, 25 Ocak 2000'de Metris Cezaevi'nde düzenlenen, 'Noel Baba' adı verilen operasyonda, öldürücü tesirde gazlar kullanılarak, bir kişinin şehit edilmesi, birçok kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonda katledilmek istenmiştir. Bugün buraya Salih Mirzabeyoğlu'na uygulanan işkence ve hukuksuzluğu ve onunla birlikte 'Noel Baba' adı verilen operasyonda kurşunlara hedef olup 25 Ocak 2000 yılında şehit edilen Sancar Kartal'ı rahmetle anmaya ve devam eden 28 Şubat hukuksuzluğunu protesto etmeye geldik" denildi.
Basın açıklamasının ardından bir süre daha cezaevinin 100 metre yakınında bekleyen grup, geldikleri otobüslerle geri döndü.

25.01.2013 17:22:57 TSI

Editör: Wan Haber