Bolu İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi önderliğinde Avrupa Projesi (AB) kapsamında yurtdışında eğitim alacak katılımcılar ve aileleri düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi.
AB Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında il ve ilçelerden birçok öğrenciyi, kursiyeri ve eğitim görevlisini yurt dışına götürerek bilişim ve gelişim alanlarında eğitim almalarını sağlayan İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi, Mart ayından itibaren başlayacak olan yurtdışı incelemeleri öncesi bilgilendirme toplantılarına başladı. 2013 yılının Mart ayında İsveç, Nisan ayında İspanya ve Mayıs ayında da Almanya'ya 60 ile 80 kişilik gruplar götürerek staj yapmalarını sağlamaya hazırlanan Mesleki Eğitim Merkezi, ilk olarak proje kurallarını anlattı. İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rafet Yurdagül, "Hazır Giyimde Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama" projesine katılmak isteyen adaylar ve velileriyle bir araya geldi. Yüzlerce üyenin başvuru yaptığı proje için seçilecek kişilere, yurt dışında staj yapacakları tarih boyunca neler yapmaları, nelere dikkat etmeleri, ulaşım, konaklama, harcamalar ve kriterler gibi birçok bilgiler verildi.
Proje katılımcılarını bilgilendirdiklerini söyleyen İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rafet Yurdagül, "AB projelerimiz onay aldı. İlk olarak Gerede ilçemizde katılımcılarla bir araya geldik. Projeye katılım şartlarını, neler yapmaları gerektiğini, hem kendilerinin hem de bizlerin görevlerini anlattık. Önümüzdeki haftalarda yabancı dil kurslarımız başlayacak. Daha sonra da yurt dışına gitmeye hak kazanan kursiyer ve öğrencilerimizin işlemleri tamamlanacak" diye konuştu.
(UU)

12.01.2013 15:49:16 TSI

Editör: Wan Haber