Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen kalite yapılandırma çalışmalarını başarıyla yürüten Bolu Belediyesi, ISO 9001 kalite belgesini aldı.
MARKA'nın katkılarıyla sürdürülen "Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi'nin" kapanış toplantısı ajans merkez binasında yapıldı. Toplantıya Düzce Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Yılmaz, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve sertifika almaya hak kazanan 28 kurumun temsilcileri katıldı. Bolu Belediyesi'nden ise törene Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Kalite Geliştirme ve Denetim Birimi çalışanları katıldı. Programda açılış konuşmalarının ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Düzce Vali Adnan Yılmaz tarafından Bolu Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'na ISO 9001:2008 kalite belgesi takdim edildi.
Diğer yandan, kalite belgesi almak için Bolu Belediyesi'nde bir yıl boyunca yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi;
"Çağın gereksinimi olan ve Toplam Kalite Yönetimi Standardı olarak dünyada kabul gören, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin etkin olarak uygulanması için 2011 yılında Bolu Belediyesinde çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında mevcut durum değerlendirmesi yapıldı. Değerlendirme sonucuna göre eksiklikler tespit edildi. Personelimize Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili eğitimler verildi ve toplantılar düzenlendi. Yine bu kapsamda Bolu Belediyesi bünyesinde Kalite Geliştirme ve Denetim Birimi oluşturularak çalışmalar başlatıldı. Bu değerlendirmelerde müdürlüklerin çalışmaları yerinde incelendi. Yürütülen çalışmalara yönelik doküman kayıtlarına bakıldı. Öneriler sunularak yeni sistem için tavsiyeler alındı. Kapsamlı bir çalışmanın ardından Bolu Belediyesi, ISO 9001 Kalite Belgesi almaya hak kazandı" dedi.

19.02.2013 12:48:14 TSI

Editör: Wan Haber