BOLU - Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı, 470 küsur sokak köpeğine ev sahipliği yapıyor. Sürekli veteriner hekimin bulunduğu barınakta sokak köpeklerinin bütün ihtiyaçları profesyonel ekipler tarafından karşılanıyor.

Her yıl 250 sokak köpeğinin sahiplendirildiğini belirten Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'nin en iyi barınaklarından birine sahip olduklarını söyledi. Sokak köpeklerini sadece kışın değil her mevsim düşündüklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Şu anda yeni gelen hayvanları koyduğumuz bölümde hayvanlar; dişi ve erkek olarak ayrı ayrı bölümlere konuluyor. Zaman içinde rehabilite edilerek kısırlaştırılacaklar. Aşağı yukarı 470 küsur hayvanımız var. Yılda 250 hayvanı sahiplendiriyoruz. Şu anda da burada her türlü bakımları yapılıyor. Profesyonel ekibimiz mevcut. Böylelikle hayvanlara daha iyi bakım sunmuş oluyoruz." dedi.

Başkan Yılmaz, "Şehir içerisinde başıboş hayvanlardan şikâyetler geliyor. Köylerimiz boşalıyor. Köylerimiz boşalınca aç kalan hayvanlar şehre geliyor. Biz onları alıp buraya getiriyoruz. Daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlıyoruz. Genişçe bir alandayız. Hayvanlarında kendi içerisinde uyum içerisinde yaşabilmeleri için tasnif edilmesi lazım. Bolu'dan veya başka bir ilden köpek almak isteyen bakmak isteyenler varsa gelsinler. Her cins hayvanımız var. Evlerinde bakmakta zorluk çeken hayvanları olanlar varsa onlarda getirip bize teslim edebilirler. Bütün hayvanlara en düzgün şekilde bakıyoruz. Fakat hayvan sever adı altında bazı gruplar siyasi kimlik sergileyerek bazı yerlere gidip orayı kötülemeye çalışıyorlar. Bir kaç sefer bu tür vakalarla karşılaştık. Bolu'da ki hayvanlar bakılamıyor çok kötü diye reklam yapanlar sonradan bakıyoruz ki para topluyorlar. Buraya yardım için para topluyorlar. Bizim kimsenin yardımına ihtiyacımız olmadığı gibi kimseden de bu güne kadar yardım gelmedi. Türkiye'de ki bütün vatandaşlarımız şunu çok iyi bilmelidirler ki Bolu Belediyesi'nin Hayvan Barınağı Türkiye'de ki en iyi barınaklardan bir tanesidir. Hiç bir zaman kimsenin yardımına ihtiyacımız olmadı. Hayvanların bakımında hiç sıkıntımız yok. Ekibimiz çok iyi yetişmiş bir ekip." şeklinde konuştu.

Adlarını kullanarak para toplamak isteyenlerin olduğunu savunan Başkan Yılmaz, "Bizim adımızı kullanarak para toplamak isteyenler var. 2-3 defa ulusal basına malzeme ettiler. Burada hayvanlar katlediliyor diye. Bu nedenle buraya giriş ve çıkışları yasakladım. Ama bütün vatandaşlarımız şunu bilsin ki Bolu Belediyesi adına yapılan yardımların hiçbir tanesi buraya ulaşmadığı gibi. Bizim de zaten yardıma ihtiyacımız yok. Hayvan edinmek isteyenler direk belediyeye gelebilirler. Belediye Kent Bilgi Sistemi içerisinde vatandaşlarımızın bilgileri dijital ortama aktarılıyor. Oradan ihtiyaçlarını bize bilgilendirebilirler. 444 Bolu, 444 26 58 nolu belediyenin ücretsiz telefon hattını aradıklarında kendilerine mutlaka dönülecektir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Editör: Wan Haber