Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, Adıyaman'da gerçekleşen Bölgesel İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, arazi bulunması halinde Adıyaman'a yeni bir imam hatip lisesi yapacaklarını söyledi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Bölgesel İstişare Toplantısı'na; Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Adıyaman illerinden il ve ilçe Milli Eğitim müdürleri katıldı.
İstişare toplantısının açılışına ayrıca; Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, istişare toplantısına katılan illerin eğitim sorunlarının konuşulacağını belirterek, amacın eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi. Özkan, eğitimin kalitesini arttırmak için yenilikler yapılırken, bakanlık politikaları ve amaçları ile illerin çalışmalarının uyum içinde gerçekleşmesi için istişare toplantılarının önemine dikkat çekerek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mutafa Uslu ise, Adıyaman'daki imam hatip lisesinin mevcut binasının kullanılmaz halde olduğunu belirterek, yeni bir bina yapılmasını istedi.
Mustafa Uslu, Adıyaman'ın huzurlu bir kent olduğunu dile getirerek, kentlerde eğitim ve sanayinin birlikte gelişmesi ile kalkınmanın olacağını vurguladı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Arıbaş da, eğitim ile ilgili problemlerin ciddi tartışma ortamlarında gündeme geldiğini ifade etti.
İrfan Aycan ise, Mustafa Uslu'nun yeni bir imam hatip lisesi yapılması talebine olumlu cevap vererek, 15-20 dönümlük arazi bulunması halinde bina yapma sözü verdi. Aycan, eğitimde sürekli yenilik yapılması gerektiğini ve dünyadaki yeniliklere ayak uydurmak için gayret sarf ettiklerini belirtti.
Yapılan yeniliklerin bazıları tarafından 'yap boz' olarak değerlendirilebileceğini ancak dünya ülkelerinde ortalama 3 senede bir müfredatın değiştiğinin altını çizen İrfan Aycan, "652 sayılı kararname ile bakanlık yeniden yapılandırıldı. Hedef küresel eğitim hayatına ayak uydurmaktır. Temel insan hakkı öncelendi ve öğrencilerin küresel düzeyde rekabet gücününün arttırılması amaçlandı. Eğitime erişim kolaylaştırıldı. Kız ve engellilerin eğitime kazandırılması, işlerin hızlandırılması için hiyerarşik düzenin bir kısmı kaldırıldı. Sorgulayıcı ve denetleyici anlayıştan düzenleyici ve katılımcı anlayış hakim oldu" dedi.
Aycan, 4 4 4 sistemiyle ortalama eğitim seviyesinin yükseltilip öğrencilerin ilgi ve becerilerinin keşfedilerek, tek tip insan yetiştirmekten vazgeçilmesini istediklerini söyledi.
(AHM-SO-Y)

10.01.2013 14:29:38 TSI

Editör: Wan Haber