Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı üçüncü gününde ziyaretçilerini ağırladı.


Fuar hakkında bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van’da ikinci fuar açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtirken, “Bu yıl burada ikinci fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Bundan bir ay önce bir tarım fuarımızı gerçekleştirmiştik. Bu günde inşaat yapı ve iş makinaları fuarının üçüncü günündeyiz. Dört gün boyunca devam edecek olan fuar pazar günü son bulacak. Allah’a şükür fuar beklediğimiz oranda yürüyor çok memnunuz. Gerek yurt dışı gerek yurt içi getirdiğimiz alım heyetleriyle verimli bir fuar alanı oluşturmuş olduk. Kaliteli bir fuar gerek yerel gerek ulusal firmaların katılımıyla gerçekleşti. Toplamda 85 firmamız var. Ziyaretçi kitlemiz özellikle İran ve bölge illerimiz. İnşallah hem ilimiz hem de bölgemiz açısından faydalı bir fuar olacak. Zaten gelen ziyaretçilerimiz nitelikli ziyaretçi ve hepside alıcı olan ziyaretçi. Özellikle İran’dan getirdiğimiz heyetler fuara renk kattı. Ziyaretçilerimizin yarısından fazlası iş yapmak için geliyorlar çok memnun kaldık. Önümüzdeki yıllarda daha güzel fuarlar açacağız’’dedi.


Toplam 85 firmanın katıldığını ve bundan 30 ulusal firma olması bölge genelinde inşaat sektörünün durgunluğuna canlılık kazanması ve kurumsal firmaların fuarda satışlarda memnun olmasının sevindirdiklerini belirten Güler, daha sonra İran’dan gelen heyetlere eşlik ederek stantları gezdi.

Editör: Wan Haber