İzmir Bozdağ'da 2 gün önce meydana gelen çığ felaketinin altında kalan Erdem Topul'u arama çalışmaları sürerken, bölgede çığ tehlikesi oluşturabilecek yeni bir kütleye rastlandığı ifade edildi.
İzmir İl Sivil Savunma Müdürü Atila Altunbulak, dün geceden beri süren yağılar sonucu kar kalınlığının yaklaşık 15 santim arttığını belirterek, çığın meydana geldiği noktanın hemen yanında kopması muhtemel yen bir kar kütlesinin de tespit edildiğini bildirdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Altunbulak şunları söyledi:
"Çığın meydana gediği noktanın hemen yanında kopması muhtemel bir kütle daha bulunduğu tespit edildi. Buda çalışmaların hızını büyük ölçüde etkiliyor. Kontrollü çalışmalar yapılıyor. Her noktaya gözcüler yerleştirilerek irtibatlı çalışma yapılıyor. Şu ana kadar yaptığımız çalışmada ekip güvenliği personel güvenliği düşünülerek çalışma yapılıyor. Bölgede ılıman bir hava olması da çığ tehlikesini artıyor."
Bölgede çalışanların sayısın 52'ye ulaştığını kaydeden Altunbulak, "Bugün itibariyle Erzurum sivil Savunma Müdürlüğü'nden talep ettiğimiz ekimizde bölgeye geldi. Onlarla birlikte şu an itibariyle çalışan sayısı 52'ye ulaştı. Ekiplerimiz sondalama ve diğer tekniklerle çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında metal dedektörler de çalışmalarda kullanılıyor. Gün içerisinde netice almaya çalışacağız" dedi. Altunbulak, çalışmaların havanın durumuna göre, gün batımına dek süreceğini belirtti.
(BK-YHY-Y)

15.02.2013 12:25:42 TSI

Editör: Wan Haber