Adana'da, "Bölge Sağlıkçılar Meclisi" toplantısı yapıldı.
Adana'da gerçekleştirilen "Bölge Sağlıkçılar Meclisine" Türk Tabipleri Birliği MYK Üyesi Dr. İsmail Bulca ve Pelin Yargıç, Türk Diş Hekimleri Birliği MYK Üyesi Dt. Serdar Ak, SES Genel Merkezi Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Hemşireler Derneği Merkez Yönetiminden Sevilay Yüceer, Adana-Osmaniye, Mersin, Niğde ve Hatay Tabip Odaları, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Eczacılar Odası, SES Adana, Niğde, Osmaniye, Mersin, Hatay Şubeleri, Dev Sağlık-İş Adana Şube yöneticileri ve üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasında Türkiye sağlık ortamı ve sağlık çalışanlarının çok önemli bir eşiğe geldiğine dikkat çeken Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, 2002 yılından bu güne kadar uygulanan politikalarla ve en son çıkarılan 663 sayılı kanunla sağlıkta dönüşüm programının sonuna gelindiğini, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla da artık Kamu Özel Ortaklığı uygulamalarının önünde hiçbir engel kalmamasına rağmen sağlık alanındaki tüm oda, dernek ve sendikaların ortak mücadele kararı aldıklarını belirtti. Dr. Ökten konuşmasında, sağlık uygulamalarının tümden değiştiğini, çıkarılan yasa ve yönetmenlikleri kimse takip edemez hale geldiğini, bu uygulamaların hekimler ve sağlık çalışanları açısından yarınları bilinmez hale getirdiğini ve toplumsal yaşamda ki belirsizliğin, geleceğe yönelik güvensizliğin, antidemokratik uygulamaların korku ve endişelerimizi daha da arttırdığını ifade ederek, tüm sağlık çalışanlarının yarınlarının ne olacağını bilmeden her gün yaşamlarına ilişkin yeni belirlemeler yapmaya çalıştıklarını belirtti.
Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, SES Genel Merkezi Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Selim Matkap ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman Divana seçildi.
Daha sonra sağlıkta gelinen son durum, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik eylemlilik planları görüşüldü.
Toplantının sonuç bildirgesinde sağlık alanındaki tüm örgütlerin ortak mücadele etmeye devam etmesi, sağlıkta gelinen son durumun halka anlatılması, bunun için bilgilendirici toplantılar yapılması ve genel merkezlerin alacağı eylemlilik kararlarının yerellerde çalışılması kararlaştırıldı.
(ADN-Y)

18.02.2013 11:38:59 TSI

Editör: Wan Haber