Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Çakal Dere ve odun depoları mevkiine yapılması planlanan Bölge Parkı ve Deprem Toplanma Merkezi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.
Basın mensuplarını makamında ağırlayıp gündemi değerlendiren Yılmaz, daha sonra ilçede yapılan çalışmaları gazetecilerle birlikte yerinde inceledi. Çakal Dere, ddun depoları ve Yüzbaşı Sokağı çevresindeki alt yapı çalışmalarını gezen Yılmaz, geçen yaz tapuları dağıtılan bölgede geniş çaplı alt yapı hamlesi başlattıklarını vurguladı. Bölgenin alt yapı çalışmalarını BUSKİ kanalıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yolları da Gemlik Belediyesi'nin yaptığını hatırlatan Yılmaz, alt yapı ve yol çalışmaları kapsamında kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinin tamamlanacağını söyledi.
Bölgedeki kamulaştırması yapılan 20 dönümlük alana bölge parkı ve deprem toplama merkezi de yapacaklarını ifade eden Yılmaz, çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını bildirdi.
Yılmaz, Çarşı Deresi, Karsak Deresi ve projeleri ve üzerine yapılan köprülerle üniversite meydanı ve Emin Dalkıran ile Uludağ Üniversitesi Gemlik Kampusu'nu birbirine bağlayan köprü, Umurbey-Bursa ve sanayi bölgesini birbirine bağlayan 4 kilometrelik genişletilen alternatif yol ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Yılmaz, Gemlik'in her türlü hizmette marka değerini artırdıklarını ve güzelleştirdiklerini bildirerek, "Çalışınca oluyor. Gemlik, sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de en güzel vizyon ilçelerinden birisi olacak" dedi.
(HT-MŞ)

24.12.2012 17:51:00 TSI

Editör: Wan Haber