Van’da geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan kentin en büyük hastanesinin bulunduğu karayolu bölgesinde, yayaların kullanabileceği herhangi bir üst veya alt geçidin olmaması trafik kazası riskini artırıyor. Şehir merkezinden dolmuş veya otobüslerle hastaneye gelen vatandaşlar, karşıya geçmek için alt veya üst geçit olmaması yüzünden yoğun trafik akışı olan ana karayolunu kullanmak, zaman zaman araçlar arasından yürüyerek zorunda kalıyorlar. Birçok kavşak ve trafik ışıkları bulunan bölgede yaşanan ulaşım sıkıntısı adeta trafik kazalarına davetiye çıkarırken, hastane yönetiminin de bu durumdan rahatsız olduğu belirtiliyor.


Her hafta mutlaka hastane önünde kazaların yaşandığını ve bunun kaçınılmaz olduğunu ifade eden Şefik Erdek isimli vatandaş, özellikle arabası olmayan, toplu taşıma araçlarını kullanan hasta vatandaşların indikten sonra karşıya geçmekte zorlandığını belirtti. Bölgede 4 yollu bir kavşak olmasından dolayı ışıkların sırayla yanıp söndüğünü vurgulayan Erdek, bir ışıkta geçen vatandaşın diğer ışığa takıldığını belirtti. Bir üst geçit ya da alt geçidin yapılmayışının büyük sıkıntılara neden olduğunu anlatan Erdek, “Yetkililer bu konuda gerekli bir çalışma yapmak zorundadırlar. Bu böyle devam etmez. Tedavi olmak için hastaneye gelmek isteyen vatandaş ilk olarak canını kurtarma derdine düşüyor. Herkes sağlıklı değil ki bir anda koşup karşıya varsın. Hastası var, yaşlısı var, bayanı var, çocuğu var. Böylesi işlek bir caddeye en başından bir çözümün getirilmemesi çok kötü. Daha öncede bu bölgede kazalar yaşandı ve bir kişi de hayatını kaybetti. Bir şeylerin yapılabilmesi için illaki olumsuzlukların mı yaşanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Mehmet Şerif Baban isimli vatandaş ise, hastane yapılırken insanların karşıdan karşıya geçmeleri sorununa çözümünün baştandüşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, “İnsanlara hizmet verirken bir yandan da onların yollarda canlarından olmalarına neden olacaksınız. Artık büyük şehir olduk. Böylesi sorunların önceden düşünülüp yapılması gerekiyor. Bu çok ciddi bir sıkıntı. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.

Editör: Wan Haber