SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yüksek ateş sonucu getirilen ve çocuk acil doktoru tarafından muayene edilen A.F.A isimli bebek hastanın yanlış tedaviden dolayı fenalaştığı bundan dolayı bebeğin bir gün Kardiyoloji Yoğun Bakımında kaldığı iddia edildi.

Çocuk Acil Servise yüksek ateş şikayeti üzerine gelen bebek hastaya iddiaya göre yanlış tedavi uygulaması sonucu bebek hastanın fenalaştığı bundan dolayı yoğun bakımda kaldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Hasta bebeğin yakınları ‘’ 19.02.2017 tarihinde bebeği yüksek ateş sonucu çocuk acil bölümüne getirdik. Doktor muayene ettikten sonra ‘’ diş çıkarıyor bundan dolayı ateşi yüksek’’ demesinin ardından tedavi uygulamak için bizi hemşirelerin olduğu bölüme yönlendirildi. Hemşirelerin olduğu bölüme getirilen hasta bebeğe damar yolu açıldı. Damar yolu açıldıktan sonra Hemşirenin damar yoluyla uygulamak istediği iğneden sonra bebek hasta fenalaştı. Hemşireler çığlıklar atarak bebek hastanın yanından ayrılmışlar. Daha sonra gelen doktor müdahalede bulunarak bebek hastayı kardiyoloji yoğun bakımına kaldırdı. Bir yoğun bakımda kalan bebek hasta daha sonra normal servise çıkarıldı ve dün taburcu edildi’’ dediler.

Dün taburcu edilen bebek hastanın yakınları ise bebeği başka bir hastaneye götürecekleri ve konuyu adli mercilere bildirecekleri öğrenildi.(Kaynak: Bisesvan)

Editör: Wan Haber