Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, Van Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Murat Toprak, Hastane Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem, Hastane Müdürü Mehmet Zahit Karataş, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, hastane yöneticileri ve hastane personelleri katıldı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem’in, katılımcılara yeni açılan birimler hakkında bilgiler sunmasının ardından bir konuşma yapan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, yeni açılan birimlerle birlikte Van’dan il dışına hasta sevklerinde ciddi oranda azalma olacağını belirtti.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar da, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ çerçevesinde 12 yıldır tüm Türkiye’de ciddi bir çalışmanın başladığını vurguladı. Konuşmasında ülkede sağlığa ulaşımın artık çok kolaylaştığının altını çizen Acar, “KHK’nın yürürlüğe girmesini insanlarımız ilk başlarda çözemediler ve ‘Sağlık üçe mi bölündü?’ dediler. Hayır, sağlık üçe bölünmedi. Sağlığın gücü üçe katlandı. İnşallah bundan sonra sağlığın gücü üçe katlanmış olarak, üç kat daha hızlı bir şekilde ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, AK Parti hükümeti ile birlikte tüm ülkede olduğu gibi Van’da da sağlık alanında ciddi gelişmelerin yaşandığını belirterek, özellikle deprem sonrasında bunun farkına daha çok varıldığını söyledi. Bilici, “Deprem esnasında hastane 24 saat aralıksız hizmet verdi. Depremde özellikle yaralanan vatandaşlarımızın tedavisinin görülmesi için doktorlarımız, hemşirelerimiz ve çalışanlarımız yoğun bir çaba gösterdiler ve belki de ölü sayısının çok daha fazla olmasının önüne geçtiler” şeklinde konuştu.
Hükümetin yapmış olduğu doğru, isabetli ve yerinde kararlarla geçmişte yaşanılan sıkıntıların aşıldığını dile getiren AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, “İnşallah bundan sonraki süreçte de Sağlık Bakanlığımızın yapacağı çalışmalarla birlikte ülkemizde daha kaliteli ve insanımızın hak ettiği hizmeti almaya devam edeceğiz” dedi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, ülkede bir anda her şeyin tersine dönmesinin ve daha iyi şeylerin yapılmasının insanların kendilerine olan güveninden kaynaklandığını vurgulayarak, “Bu ülkenin coğrafyasını büyütmediler, doğal kaynaklarını geliştirmediler, bu ülke yeni bir şeyler bulmadı ve yurt dışından kaynak transfer etmedi. Ama öyle bir şeyler oldu ki geçmişle mukayese edildiğinde çok farklı hizmetlerin organize etme kabiliyetini kendinde buldu. İnsanlarımız güvenebileceği bir yapı gördü, kendisine güvendi ve kendi ayakları üzerinde durabileceğini keşfetti. Ondan sonra da önüne gelen sorunları çözme kabiliyetini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Tören, plaket sunulması ve yeni açılan birimlerin gezilmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber