Muğla Yabancılar Derneği üyeleri, hayata geçirilen 'Can Melek' projesi ve bilekliklerin tanıtımını yapmak üzere Bodrum'a geldi.
Muğla Yabancılar Derneği Turgutreis'de faaliyet sağlık vakfının engelliler rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Rehabilitasyon merkezi yetkililerinden merkezin çalışmaları hakkında bilgi alındı ve Can Melek projesi hakkında bilgi verildi. Dernek yöneticileri daha sonrada Alman ve Fransız fahri konsolosluğunu da ziyaret ettiler. Can Melek projesinin Avrupa ya yayılması konusunda görüş alışverişinde bulundular ve destek istedi.
Tanıtımda konuşan Dernek Başkanı Halik Karanfiloğlu, "Dernek yöneticilerimizle birlikte bodrumda yaptığımız ziyaretlerde Can melek projemize yerel idarecilerden ve sivil toplum kuruluşlarından çok büyük destek gördük. Projenin gelişiminde ve uygulanmasında sayın kaymakamımız ve Belediye başkan vekilimizden destek sözü aldık. Can melek projemizi görüştüğümüz başta sivil toplum kuruluşları ve duyarlı idarecilerimizin sahip çıkması bizleri bu projeyi daha da geliştirip, büyüterek devam edebileceğimiz konusunda ümitlendirdi. Derneğimiz bu proje ile engelli kardeşlerimizin engelleri aşma konusunda destek olmaya ve tüm sivil toplum örgütlerini bu konuya daha duyarlı olmalarını yönünde çalışmalarımız oluyor. Biz dernek olarak her engelli projeye maddi ve manevi destek sunacağız" dedi.
Can Melek bileklikler hakkında bilgi veren dernek engelli koordinasyon başkanı John Vicker de, "İlk aşamada bin adet dağıtacağımız bilekliklerle artık bir zihinsel engelli kaybolmasın istiyoruz veya bir çeşitli hastalıklar nedeniyle acil durumlarda yanlış uygulamalar olmasın artık. Bu haberleri basından okuyunca çok üzülüyoruz. Bizler engelli kardeşlerimiz için ne yapsak azdır. Toplumun topyekun bu konuya daha da çok eğilmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.
Can Melek bileklerini tasarımını yapan 60-70 yılların moda kralı lakaplı ünlü kreatör Nail Yurdakul ise, "Böylesi bir sosyal projenin içinde bulunmak beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu bilezikleri tasarlarken renk ve estetik yönü üzerinde durduk. Sonuçta ortaya çok beğenilen şık bir bilezik çıktı. Engelli ve engelsiz herkesin kullanabileceği bu bileziklerle Dünya'ya Türkuaz rengi ile bir Türk projesi olarak sunacağız" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

09.02.2013 14:32:52 TSI

Editör: Wan Haber