Muğla'nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde gece başlayan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi.
Turgutreis beldesinde etkili olan sağanak yağışın ardından beldede şiddetli sel meydana geldi. Asfaltların patladığı, elektrik direklerinin devrildiği ve su şebekelerinin patladığı ilçede hayat adeta felç oldu. Sabahın ilk ışıklarında belediye işçileri tarafından beldede çalışmalar başladı. Gece etkili olan selde belde belediyelerinden de ekipler yardıma koştu. Özellikle Turgut Özal Caddesi ve Mustafa Kemal bulvarında etkili olan selde birçok evi su basarken istimlak duvarları devrildi. Park halinde bulunan birçok araç da selden nasibini alarak hasar gördü. Elektrik ve su kesintisi olan beldede vatandaşlar mağdur durumda kaldı. Sel felaketini yaşayan bir vatandaş, "Gece başlayan ve 2 saat süren sağanak yağışın ardından sel meydana geldi. Dağda biriken yağmur suları birleşerek önüne kattığı her şeyi yerle bir etti. Birçok evi su bastı ve istimlak duvarları çöktü. Elektrikler kesik, direkler devrildi ve su şebekeleri patladı. Buradaki evlerin çoğu dere yatağı üstünde. Geçmiş yıllarda derenin yolunu çevirerek bu bölgeye siteler yaptılar ve sonuç ortada" dedi.
Sel bölgesine gelen Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk bugüne kadar böyle bir felaket görmediğini belirterek, "Asfaltlar ve yollar kullanılamaz hale geldi. Elektrik direkleri devrilmiş. Şu an elektrik veremiyoruz beldeye. Hasar tespit çalışmaları yapıyoruz. Henüz ne kadar hasar olduğu belli değil, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
İstimlak duvarı devrilen Özlem Başkaya isimli bayan ise, "Evimin duvarı selden dolayı çöktü. Gece bir gürültü duydum ve dışarı çıktığımda duvar yerle bir olmuştu. Sabah erken saatlerde kalkıp duvarı uzun demirlerle destekledik. Tekrar sel gelebilirmiş kendimizce tedbir aldık ama evin temeli kötü durumda" dedi.
Bu arada beldede bir süre elektrik ve su kesintisi olacağı ve birkaç gün daha yağışın devam edeceği öğrenildi. Öte yandan, sel Ortakent, Bitez ve Bodrum'un birçok beldesinde de etkili oldu.
(EA-AŞ-Y)

29.12.2012 11:51:56 TSI

Editör: Wan Haber