Muğla'nın Bodrum İlçesi Gölköy mevkiinde bulunan ve koruma altındaki 400 dönümlük sulak alanın büyük bölümün yapılaşma ve insan odaklı girişimler sonucu kuruması üzerine Mavi Yol platformu ve bir gurup öğrenciye bilgilendirme çevre gezisi düzenledi.
Yaklaşık 30 çevreci öğrenci, sadece Bodrum Gölköy'de yetişen ve çevresinde feniks cinsi hurma ağaçları ve değişik endimik bitkilerin yetiştiği göle atılan molozlar ve çöplerin fotoğraflarını çekerek verilen bilgileri not etti. Bazı öğrencilerde yerlerden feniks hurması çekirdeklerini uygun bir yer bulup dikmek amacıyla topladı.
Tema Vakfı görevlileri sulak alanların canlı yaşamı için çok önemli merkezler olduğunu sadece sivrisinekleri yok etmek ve arazi kazanmak kaygısı ile yok edilmek istendiğini belirterek bu alanların birçok canlı için üreme merkezi olduğunu anlattı.
Öte yandan tema vakfı görevlileri İran'ın Ramsar kentinde imzalanan sözleşmenin tarihi olarak kutlanan "Dünya Sulak Alanlar Günü" bu sözleşmeye taraf olan ülkelerin her birininin, sulak alanları korumakla ve bunların akılcı yönetimini sağlamakla yükümlü kıldığını belirtti.
(EA-SK-İK)

02.02.2013 17:39:57 TSI

Editör: Wan Haber