DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, Bodrum'da CHP'ye katılım olduğu şeklindeki haberlerle ilgili olarak, "Bodrum'da yapılan bir törenle CHP'ye katıldığı iddia edilen DSP'lilerin, partimizle şu anda uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi.
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, Bodrum'da CHP'ye katılım töreniyle ilgili basında yer alan haber üzerine yazılı açıklama yaptı. "Bodrum'da yapılan bir törenle CHP'ye katıldığı iddia edilen DSP'lilerin, partimizle şu anda uzaktan yakından ilgisi yoktur" diyen Aksakal, "Katılımda adı geçen iki kişiden biri 10 yıl önce, diğeri 15 yıl önce İlçe Başkanlığı görevi yapmış ve bu görevlerinin üzerinden 15 sene geçtikten sonra bu kişiler şu anda DSP'li gibi lanse edilmeye çalışılmıştır" dedi.
"CHP bu tip manipülasyonlarla toplumdaki sol tabanda rol kapmaya çalışmakta, yanlış yönlendirmeler yapmaktadır" diyen Aksakal, şunları kaydetti:
"Parlamento'da ve ülke siyasetinde etkisini tamamen kaybetmeye başlayan yeni CHP zihniyeti, bu tip girişimlerle aklı sıra partimizi zayıf göstermeye çalışmaktadır. Ama herkes şunu bilmelidir ki ilk seçimlerde DSP yine solun birinci partisi olacaktır. DSP eski ilçe başkanları olarak CHP'ye geçtiği söylenen bu kişilerin DSP ile şu anda uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yeni CHP bu tutumu ile prim yapmaya çalışırken, kendini komik duruma düşürmektedir. CHP'ye tavsiyemiz, solu tahrip etmeye çalışmak için özel çaba göstermek yerine, iktidarı hedefleyerek AK Parti ve PKK ile ulusumuz ve ulusal değerlerimiz için mücadele etmesi, enerjisini bu yönde kullanmasıdır."
(AT-ÖZ-Y)

17.01.2013 19:15:03 TSI

Editör: Wan Haber