Bodrum Deniz Müzesi'nin Özel Etkinlikler programı kapsamında 2012 Ocak ayından itibaren gerçekleştirilen ilk ve ortaöğretim öğrenci gruplarına "Eğitim Turları" bu öğretim yılında da başarılı bir şekilde devam ediyor.
Bu defa, Konacık Gelişim Kreş ve Bakımevi'nin 02-06 yaş gurubundaki toplam 40 öğrencisi ve 5 öğretmeni Bodrum Deniz Müzesi'ni ziyaret etti. Müze yönetimi tarafından özet bilgilendirme turu ile müzeyi gezmeye başlayan çocuklar, "Bu teknenin sahibi kimmiş? Bu deniz kabuğu nereden çıkartılmış? Bu ne işe yarıyor? Bu fotoğraftaki de kim?" gibi merak ettikleri konularda öğretmenlerini soru yağmuruna tuttu.
Kreş Müdürü Ebru Vinç "Zaman zaman okul dışı ziyaretler planlıyoruz ama ilk defa bir müze ziyaretinde bulunuyoruz. Çocuklara farkındalık yaratmak istedik. Gerçekleştirebildiğimiz için mutluyuz" dedi.
Müzede çok heyecanlı anlar yaşayan, sergileme stantlarına dahi boyları yetmeyen ama mutlaka bakmak, görmek isteyen çocukların ilgi odağı özellikle büyüteçli kutularda sergilenen en minik deniz kabukları oldu. Müze görevlileri daha rahat görebilmeleri için bazı çocukları kucağına alarak gezdirdi.
Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat "Programımız ilk ve orta öğretim öğrencileri için planlanmış olsa da kreş ve anaokullarından gelen grup rezervasyon taleplerini de geri çevirmiyoruz. Çocuklara 'Müze nedir? Nasıl Gezilir? Neler sergilenir? 'Bodrum Deniz Müzemiz de var' gibi çok basit bilgilendirmeyi vermek bile bir başlangıçtır. İlerde değişik yaş gruplarına özel tasarlanmış eğitim programları da düşünüyoruz. Gelişim Kreşi'nin minik öğrencilerinin ilk defa bir müze geziyor olması bizleri de çok heyecanlandırdı" dedi.
"Haydi Okullar Müzeye" programına katılmak isteyen öğrenci grupları için okulların önceden rezervasyon yapmaları gerekiyor.
(MB-İK)

08.02.2013 10:41:53 TSI

Editör: Wan Haber