Geçen yıl meydana gelen Hidayet Böcüoğlu'nun öldüğü, iki kişinin yaralandığı olayla ilgili Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamaya devam edildi.
Olay, Kadı Dağı'nda bulunan mesire alanında 12 Ocak 2012'de gece geç saatlerde bir restoranda meydana geldi. 42 yaşındaki Hidayet Böcüoğlu hayatını kaybederken, Alaattin K ve Saim Ç ağır yaralandı. Olay sonrası Çankırı'dan Ankara'ya kaçan şahısları yakalamak için emniyet güçleri geniş çaplı çalışma başlattı. Olaya karışan 3 kişinin Ankara'ya kaçtıklarının belirlenmesi üzerine Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı tarafından Ankara polisi ve jandarmasına bilgi verilerek yakalanmaları istendi.
Yapılan araştırmalar sonucu Ramazan A, başka bir suça karışması üzerine Ankara Çubuk'ta yakalanarak Kastamonu'ya getirildi. Diğer sanıklar Murat G. ve Erdal G ise Ankara'da olduğunun bilgisi alınması üzerine emniyet güçleri tekrar harekete geçti. Firari olarak kaçan Murat G. ve Erdal G, yakalanıp tutuklanarak Ramazan A ile birlikte cezaevine gönderildi.
Üç kişinin tutuklu bulunduğu dava Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanıklardan işletme sahibi Murat G., ilk kez hakim karşısına çıktı. Murat G., olay günü Hidayet Böcüoğlu ile birlikte Alaattin K., Saim Ç. ve Ömer D'nin birlikte geldiklerini ve alkol almaya başladıklarını söyledi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde dükkanı kapatmak istediklerini ve bu yüzden kendilerinden hesap istendiğini belirten Murat G, şöyle konuştu: "Garsonlar hesabı masaya götürdü. Ardından masaya beni çağırdılar ve hesabı ödemeyeceklerini söylediler. Ardından tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine ormanlık alandan tüfek sesi duydum. İki el ateş edildi. Sonra biz can havliyle yere yattık. Alaattin K, Hidayet Böcüoğlu'nun vurulduğunu görüp yanına gitti. Sonra ben ateş etmeye başladım. Bir müddet sonra Alaattin K., Saim Ç ve Ömer D arabaya binerek olay yerinden ayrıldı. Biz de ticari otomobille Çankırı'dan Ankara'ya kaçtık."
Hakim Emin Kürşat Demiralay başkanlığındaki Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi, Murat G'ye ormanlık alandan ateş edenlerin kim olduğunu sordu. Bunun üzerine "Karanlık olmasından dolayı görmedim. Fakat dükkanın önünde toplandık. Yanımıza gelirken Ramazan A ile Erdal G.'ün elinde tüfek vardı" diye karşılık verdi.
Hakim Emin Kürşat Demiralay, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırırken, bir sonraki duruşmada gizli tanıkların dinlenmesini istedi. Dava, tekrar görüşülmek üzere Şubat ayı sonuna ertelendi.
(Vİ-SA-HO-Y)

01.02.2013 16:19:41 TSI

Editör: Wan Haber