İslam Devleti (eski adı IŞİD) militanları, Kürtçe’de Kobani olarak bilinen Suriye’nin kuzeyindeki Ayn el-Arap kentinde ilerleyişini sürdürürken, Birleşmiş Milletler (BM) saldırılardan kaçarak Türkiye’ye gelenlerin sayısının 100.000′i bulmuş olabileceğini ve bu sayının daha da çok artabileceğini açıkladı.

Kobani’den ve çevresindeki köylerden kaçanlar militanların geçtikleri bölgelerde korku ve tam bir itaat ortamı oluşturmak amacıyla her yaştan insanı öldürdüklerini söylediler.

Reuters’a konuşan Doktor Welat Avar, “İslam Devleti ilerlemeye devam ediyor. Geçtikleri her yerde insanları öldürüyor, yaralıyor ve rehin alıyorlar. Çok sayıda insan kayıp ve rehin alındıklarını düşünüyoruz” dedi.

Reuters ve bazı başka haber kaynakları IŞİD’in 21 Kürt köyünüele geçirdiğini ve 300 YPG savaşçısını kurşuna dizdiğini duyurmuştu. Rojava’nın en güçlü örgütü olan YPG yetkilileri ise iddiaları redderek bu haberlerin Kobani savunmasını psikolojik açıdan yıpratmak için yayıldığını iddia etmişlerdi. IŞİD’in Kobani saldırısının ardından Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgası başlamıştı. (Reuters)

Editör: Wan Haber