Türkiye'de tutulmayan bir telefon markası olan Blackberry’den enteresan bire benzeşim hücum geldi. Telefon piyasasında güvenliği temel esas alan Blackberry yeni bir alıma gitti ve İsrailli data güvenlik firması Watchdox’u satın aldı. Watchdox’un acun çapında ehemmiyetli şirketlerle işbirlikleri bulunuyor.


Apple ve Google’ın, NSA skandalı esnasında kullanıcı verilerini Amerika devletine çaktırmadan aktardıklarının ortaya çıkması, acun çapında şişman curcunalı getirmişti.

Kullanıcılar bu skandalın arkası sıra güvenlik üstüne kendilerine garanti verecek teknolojileri istem etmeye başlamışken, Blackberry’den enteresan bire benzeşim hücum geldi.İsrailli data güvenlik firması Watchdox’u satın kayran Blackberry, böylelikle güvenlik konusunda şişman bire benzeşim etap atmış oldu. hususi dosyaların ve fotoğrafların güvenli biçimde saklanmasını ve paylaşılmasını sağlayıcı teknolojilere ehil bulunan Watchdox’un acun çapında ehemmiyetli şirketlerle işbirlikleri bulunuyor.

Blackberry bu hamlesi ile alelhusus iş dünyasında, kimsenin telefondaki verilerini izlem edemeyeceği güvenli bire benzeşim bakım sunarak baştan kurumsal alıcıların gözdesi olmayı planlıyor.

Editör: Wan Haber