Gençlerbirliği'nin devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Belçikalı Björn Vleminckx, ilk maçında gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti. Başarılı golcü Medikal Park Antalyaspor deplasmanında 4 gol birden attı.
Gençlerbirliği'nin ara transfer döneminde Club Brugge'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Vlemincx, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında ilk kez forma giydi. Medical Park Antalyaspor karşısında ilk golünü 2. dakikada atan Vlemincx, maçta ise toplam 4 gol attı. Futbola 13 yaşında Kallo altyapısında başlayan Belçikalı oyuncu, 15 yaşındayken Beveren altyapısına transfer oldu. Sadece 2 yıl sonra Beveren'le profesyonel maçına çıkan Vlemincx, Belçika alt lig takımı Oostende'de geçirdiği kiralık dönemin ardından, 2006 yılından Mechelen'e transfer oldu. 3 sezon boyunca Mechelen'de başarılı bir performans sergileyen Vlemincx, kariyerinde bir ilerleme daha kaydederek Hollanda Eredivisie takımlarında NEC Nijmegen'e 1.3 milyon Euro karşılığı transfer oldu.
NEC Nijmegen'de geçirdiği ilk sezonda gol kralı olan Vleminckx, başarılı 2 sezonun ardından 3.3 milyon Euro bedelle Club Brugge'a transfer olarak azminin karşılığını aldı. Vlemincx, Brugge formasıyla geçen sezon çıktığı 20 maçta 8 gol buldu.
Bu sezon kadroya girmekte zorlanan Vlemincx, sezon ortasında Gençlerbirliği'ne kiralandı. 3 kez Belçika Milli Takım forması giyen Vlemincx, Ankara ekibinin formasıyla çıktığı ilk maçta fileleri 4 kez havalandırarak kalitesini gösterdi.
Fuat Çapa'nın Vleminckx'i satın alma opisyonlu kiraladığı öğrenildi.
(SU-RFK-S)

20.01.2013 17:14:24 TSI

Editör: Wan Haber