Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, ormanları bekçinin değil sevginin koruduğunu belirterek, "Orman sevgisi vatandaşların ihtiyaçlarını yasal yollardan zamanında karşılamak ile olur" dedi.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bilecik'te 2012 değerlendirme toplantısına katıldı. Bölge Müdürü Coşkun, orman teşkilatı olarak, vazifelerinin gayelerinin ormanları korumak, geliştirmek ve işletmek olduğunu hatırlattı. Coşkun, "Ormanı bekçi değil sevgi korur, diyoruz. İnsanlar ormanı nasıl sevecek? Zati yapacak ihtiyacını, kış gelmeden yakacağı odunu vermediysek ormanı nasıl sevecek? Orman sevgisi vatandaşların ihtiyaçlarını yasal yollardan zamanında karşılamak ile olur. Orman neden önemli anlatmalıyız. Onlarla iyi geçinmeliyiz. 'Bir göz hatırına bin göz sevilir' diye bir söz var. Vatandaş ormancıyı severse, şefi severse, ormanı da seviyor. Dertlerini dinleyecek ve çözüm olacağız" dedi.
Bölge Müdürü Coşkun, ormanların geliştirilmesinin iyileştirilmesinin tensil, bakım, rehabilitasyon çalışmalarına önem verme ile olabileceğini ifade etti. İşletmecilikte "Ağaca damgayı vurana kadar ormancılık tekniğini, vurduktan sonra ekonomiyi esas alacağız" esasını hatırlatan Coşkun, "Biz ormanın doktoruyuz. Hangi ağacı, nasıl çıkartacağımızı bileceğiz" dedi.
Coşkun, bir yerin orman işletmesi olduğunu tabelasından değil, bahçe düzeninden belli olacağını kaydederek, "Ağaç temizliği ile bir yerin temiz olduğu belli olmalıdır. Teşkilatımızın ülkemizin en köklü teşkilatı olduğu hatırdan çıkartılmamalıdır. Zor şartlarda yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşmalıyız. Çevrenin ve ormanın her geçen gün değer kazandığını bilelim" dedi.
Coşkun, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü'nün 2012 yılında 21 km yeni orman yolu ve 3 km orman yolunda büyük onarım yaptığını söyledi. Coşkun, Gölpazarı, Manastır, Erecek Yangın Gözetleme kuleleri ve Bozüyük Toplu Koruma Ekip binasında onarım yapıldığını kaydederek, Bozüyük Kent Ormanında çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
(YS)

18.01.2013 11:25:12 TSI

Editör: Wan Haber