Gaziantep Emniyet Müdürlüğü toplum destekli polisleri, Şahinbey,Şehitkamil Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülecek olan 'Bizim Yıldızlarımız' projesi açılışı gerçekleştirildi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) yapılan açılış törenine Gaziantep Vali Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Emniyet Müdür Yardımcıları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başladı.
Proje kapsamında kendini geliştirmeye açık ancak yeterli imkan bulamamış 200 öğrenciye yönelik olarak proje kapsamında 7 ay süresince SBS kursu verilmesi, 5 il, ilçe gezisi, sosyal ve sportif etkinlikler planlanıyor. Yine proje kapsamında polis vatandaş işbirliği sağlanmasına ve ilin eğitim başarı oranının yükseltilmesine katkıda bulunarak, polise ve devlete olan güven ve sevginin en üst seviyeye taşınması, sosyal ve fiziksel gelişimlerinin sağlanmasına katkıda bulunulması ve kendilerine olan güvenlerinin artırılması amaçlanıyor.
Açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Ömer Aydın, her birimleriyle vatandaşlara güvenli ortam sağlamak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Emniyet müdürlüğümüz veliliğin koordinesinde ilçe kaymakamlıklarımız ve diğer kurumların desteğiyle vatandaşlara huzurlu ve daha güvenli ortama oluşturma çabası içerisindedir. Adli bölge ekiplerimiz, operasyon ekiplerimiz 24 saat esasına göre aynı heyecan ve şevkle görev bilinci ile vatandaşların güvenliğini sağlayarak ülkemizin huzuruna ve güvenliğine katkı sağlamaktadır. Her birimi ile vatandaşa güvenli ortam sunmaya çalışan Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüz toplum destekli kapsamında yeni projeler üretip hayata geçirerek bu alandaki proaktif polislik görevini yani suç önleme vazifesini yerine getirmektedir. Bizim Yıldızlar Projesi ile hedefimiz, ilimizde başarılı konumu geliştirmeye müsait ancak yeterli imkanlar bulamamış ilköğretim 8. sınıfta öğretim gören 200 öğrencimizin eğitimine katkıda bulunan topluma başarılı bireyler kazanılmasını sağlamaktadır" dedi.
Gaziantep Vali Erdal Ata, sanayi ve turizm ile 81 ilde adından söz ettiren Gaziantep'in eğitim alanında aynı başarıyı yakalayamadığını ifade ederek, "Hepinizin bildiği gibi ilimizin her dönemde eğitim sorunu olduğunu biliyoruz. Gaziantep sanayi, ticaret ve turizm de ekonomiye yaptığı katkı ile yine yerel ihracatı ile Türkiye'deki 81 il içinde kendisine önemli bir yer edenmiş bir ilimiz olmasına rağmen eğitimde aynı seviyede olduğumuzu söylemek mümkün değil. Bugün 480 bin civarında anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretime devam eden öğrencimiz var. Bunların büyük bir bölümü il merkezi, Şahinbey ve Şehitkamil ilçemizde ve bu ilçelerimizde de okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 50,55 hatta bazı okullarımızda 60 buluyor. Tabi gönül ister ki tüm okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 olsun tüm okullarımızda normal öğretim yapılsın öğretmen açığı hiç olmasın çocuklarımız Türkiye'nin diğer illerinde kendi akranlarıyla aynı şartlarda eğitim yapabilsin" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası geçen dönem ilk 12'ye giren öğrencilere hediyeler verildi. Hediye takdimi sonrası program kokteyle devam etti.
(FS-HD-Y)

16.12.2012 17:00:30 TSI

Editör: Wan Haber