Adana'da ilk olarak Adana Ticaret Odası'nda oda başkanlarıyla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, esnafı korumak için 10 yıldır büyük alışveriş merkezleri ile ilgili yasa çıksın diye ısrar ettiklerini belirterek, "Biz savunuyoruz, ama esnaf gidip oyunu AKP'ye veriyor" dedi.

NEDİR BU YENİ CHP?

Genel başkan olurken 'Yeni Cumhuriyet Halk Partisi' diye hitap ettiğini ve kimsenin bunun ne demek olduğunu anlayamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Herkes merak ediyordu bu 'yeni' lafı nedir acaba, neden yeni Cumhuriyet Halk Partisi? Biz toplumun bütün kesimleriyle sıcak, dostane bir ilişki içinde olmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Genel başkan olduktan sonra gittiğim hemen hemen her ilde ticaret odasını, sanayi odasını, ticaret borsasını, esnafı ziyaret ediyorum. Siyasetçinin görevi o alın terine gerekli önemi vermektir" diye konuştu.

Siyasetin sanayicinin rahatlıkla üretebileceği atmosfere getirilmesi konusunda çağrıda bulunarak, "Eğer biz bunu yapabilirsek bu ülke her şeyi paylaşır. İşçisiyle, işvereniyle, ticaretiyle, sanayisiyle her şeyi başarabilir. Biz bunu yapabiliriz. Ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Burada basına kapalı devam eden görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (AESOB) geçti.

GENLERİMİZDE KUVAYİ MİLLİYE VARDIR

AESOB Başkanı Kazım Barışık'ın esnafın sorunlarını anlatmasının ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, CHP var olduğu sürece ülkenin birliğinden, bütünlüğünden endişe edilmemesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi kuran kadrolar CHP'yi de kurmuşlardır. Bizim köklerimizde Kuvayi Milliye vardır, bizim genlerimizde de Kuvayi Milliye vardır. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Bu bizim temel görevlerimizdendir" şeklinde konuştu.

ESNAFA OY SİTEMİ

"Esnaf ve sanatkar devlete yük olmaz, devletin yükünü alır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışır, istihdam oluşturur, alın teri döker. O yüzden esnafı yok etmek değil, yaşatmaktır asıl devletin asıl görevi. Sosyal devlet dediğimiz devletin görevlerinden birisi de budur. Anayasa'mızda esnaf ve sanatkarlarla ilgili özel düzenlemeler var, ama çoğu esnaf ve sanatkarımız bunun farkında değil. Size acı bir gerçeği söyleyim. 10 yıl öncesine bakın, 10 yıl sonrasına bakın. 10 yıl önce esnaf ve sanatkarın sayısı daha fazlaydı. Şimdi daha az. Büyük alışveriş merkezleri kuruluyor. Kurulsun mu? Elbette kurulacak. Çağdaş ülkelere bakın, orada da büyük alışveriş merkezleri var, ama orada haftada bir gün kapatılır. Vatandaş o gün gider esnaftan alışveriş yapar."

Esnafı korumak için 10 yıldır büyük alışveriş merkezleri ile ilgili yasa çıksın diye ısrar ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz savunuyoruz, ama esnaf gidip oyunu AKP'ye veriyor" dedi.

Editör: Wan Haber