Isıtma, soğutma, havalandırma, havuz ve sauna sektörünün lideri Biytaş, 2013 yılı politikalarını şirket çalışanlarının tamamının katıldığı değerlendirme toplantısında belirledi. İnşaat sektörünün 2012 yılının masaya yatırıldığı ve sektörün 2013 yılı öngörülerinin değerlendirildiği toplantıda Biytaş'ın 2013 yılı yol haritası belirlendi.
Biytaş Şirketler grubu Başkanı Suat Gülçimen toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılının Avrupa'daki kriz ve Ortadoğu'daki iç çatışmaların gölgesinde geçtiğini ve yaşanan gelişmelerden Türkiye ekonomisinin olumsuz etkilendiğini söyledi. Gülçimen Avrupa'nın Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı olduğunu , Avro bölgesindeki kriz yüzünden bu pazarın eski cazibesini kaybettiğini belirterek, "Hükümet AB pazarına ve iç karışıklıklarla sarsılan Ortadoğu pazarına alternatif aradı. Afrika ve Amerika kıtalarındaki gelişen ekonomiler ile Uzakdoğu'daki gelişen ülkeler ile yapılan anlaşmalar sayesinde ihracatımız yine rekor kırdı" dedi.
Bursa'nın üretim kenti olduğunu özellikle otomotiv sektörü açısından Avrupa pazarının çok önemli olduğunu vurgulayan Suat Gülçimen, Bursa ekonomisinin Avrupa'daki kriz yüzünden sıkıntılı bir yıl geçirdiğini, inşaat sektöründe beklenen büyüme olmadığını belirterek, "Biytaş olarak yaşanan gelişmelere ayak uydurduk. Kurulduğumuz günden bu yana yenilikleri takip ederek büyüdük. Ekonomideki olumsuzluklar karşısında umutsuzluğa kapılmayıp atılım yaptık, 2012'de de aynı anlayışla yolumuza devam ettik" diye konuştu.
2012 BİYTAŞ'IN YATIRIM YILI OLDU
Biytaş olarak 2012 yılında önemli yatırımlar yaptıklarını, şirket merkezini 3 bin metrekarelik bir alana taşıdıklarını, kadrolarını genişleterek pazarlamaya ağırlık verdiklerini söyleyen Gülçimen, "İnşaat sektörü Bursa'da tıkanınca bizde batı ve güney bölgelerimizde yeni projeler takip ettik. Sektördeki yenilikleri takip ettik ve uygulamaya soktuk. Böylece Bursa'daki sektörümüzde yaşanan durgunluğu yeni pazarlar bularak aşma gayreti içinde olduk" şeklinde konuştu.
2013 yılında da 2012 yılının benzeri bir ekonomik büyüme beklendiğini, talep ertelemelerin devam edebileceğini söyleyen Gülçimen, "2013 yılında da çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl bizim için atılım yılı olacak" dedi.
Suat Gülçimen'in konuşmasının ardından Biytaş bünyesinde görev yapan idari kadrolardaki yöneticiler de 2012 yılına ait gözlemlerini ve 2013 yılına ait planlarını paylaştı.
(MŞ)

17.01.2013 18:23:15 TSI

Editör: Wan Haber