İl genelinde bulunan ilköğretim okullarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan biyoloji bilgi yarışması, belediye himayesinde yapılacak.
Bilgi Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Can ve Biyoloji Öğretmeni Necmettin Doğan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret ederek Biyoloji Bilgi Yarışması konusunda bilgi verdi. Farkındalık oluşturan öğretmen olarak Adıyaman'ı temsilen seçilen Bilgi Anadolu Lisesi Öğretmeni Necmettin Doğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'ya gittiğini dile getiren Okul Müdür Cihan Can, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eğitim ve öğretim konusundaki hassasiyetini dile getirdi. İl genelinde bulunan ilköğretim okullarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan biyoloji konulu bilgi yarışması konusunda Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a bilgi veren Okul Müdürü Cihan Can, yarışmaya destek istedi.
Adıyaman Belediyesi olarak eğitime her zaman katkı sağladıklarını belirten Başkan Büyükaslan, biyoloji bilgi yarışmasına gerekli desteği vereceklerini belirterek, "Bilindiği gibi, insanın eğitimi doğduğu andan itibaren başlar ve ölünceye kadar devam eder. Okul öncesi ve okul sürecinde devam eden eğitim, mesleğe atıldıktan sonra da sürer gider. İşe başlamakla kişinin eğitimi tabii ki sona ermez, görevinin gerektirdiği, kendisinden hizmet beklenen konularda sürekli eğitim görmezse başarılı olması mümkün değildir. Kısacası kişinin sistematik eğitim sürecine dahil edilmesi gereklidir. Eğitim amaçla başlar, öğretme-öğrenme etkinlikleriyle devam eder ve değerlendirme ile son bulur. Sürecin bu mantığı bütün kültürler için aynıdır. Bizim de Adıyaman Belediyesi olarak eğitime her alanda desteğimiz devam etmektedir ve edecektir. İlimizde düzenlenecek olan biyoloji bilgi yarışmasına da Adıyaman Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yarışmanın belediye himayesinde yapılmasını sağlayacağız" dedi.
(CK-Y)

25.01.2013 16:06:44 TSI

Editör: Wan Haber