Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) başkanlığı öncülüğünde düzenlenen toplantılarla vatandaşların ayağına gidilerek sorunların birlikte ortak çözüm yolları belirleniyor.
Tatvan Adabağ Restoran'ta tanışma ve kaynaşma adı altında düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan vatandaşlar, esnaf, iş adamları, kurum amirleri, muhtarlar ve emniyet yetkilileri, Bitlis ve ilçelerindeki sorunları belirleyerek çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundular.
Toplantıda konuşan Bitlis İ Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, yaklaşık 4 ay önce göreve atandığını belirterek, katılımcılara kendini tanıttı. Bitlis'te olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Akgüç, "Sorunların çözümü için gitmemiz gereken her yere gideceğiz. Bugün de burada sorunlarımızın kaynağını belirleyerek çözümlerini yine birlikte bulacağız. İlimiz ve ilçelerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenerek sorunları birebir yerinde görerek vatandaşların da destek ve yardımlarıyla çözmeyi amaçlıyoruz. Bölge insanımız her şeye layıktır. Bu yüzden layık olduğu o yere ve mevkiye yine hep birlikte güçbirliği yaparak geleceğiz. Tatvan ilçemiz her geçen gün gelişiyor. Gelişmeye de devam edecektir. Çünkü bu ilçemiz ve diğer ilçelerimiz gelişe müsait. Bu yüzden bizlerde bu gelişim içinde nasıl daha huzurlu olabileceğimiz üzere çözümler üretmeliyiz" dedi.
"CEZA EVİNE ATMAK ÇÖZÜM OLMUYOR"
Sorun ve problemlerin hemen hemen her yerde var olduğunu ifade eden Sadettin Akgüç, suçluların yakalanarak cezaevlerine atılmalarıyla sorunun çözülmeyeceğini, asıl çözümün insanda bittiğine dikkat çekti. Sorununu asıl çözümünün suça karışan şahısların bir daha suça karışmasını engellenmesinden geçtiğine vurgu yapan Akgüç "Hepimiz bir olup toplumsal sorunları birlikte çözmeliyiz. Özellikle suça karışan kişilerin bir daha suça bulaşmaması için çözüm yollarını birlikte bulmalıyız. Çünkü biz bunun çözümü için elimizden geleni yapmıyorsak. Hepimiz birlikte bu vebalin altına gireriz" diye konuştu.
"TATVAN'DA MOBESE SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLECEK"
Tüm dünyada ve Türkiye'de suçu önleme ve suçların yakalanmasında büyük yarar sağlayan mobese sisteminin Tatvan'da da hayata geçirileceğini açıklayan Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç şunları ifade etti:
"Tatvan ilçemizin mobese sistemi için sona gelindi. Mobese sisteminin kurulması için gereli ödenek tamamlandı. Kısa sürede ihaleye çıkacak. İhale aşamasından sonra sistemin kurulması Mart ayında başlaması ve Ağustos ayında ise faaliyete geçirilmesi ön görülüyor. Mobese sisteminin Tatvan'da hayata geçirilmesiyle suç işleme oranında büyük ölçüde düşüş olacağına inanıyorum."
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte sorunlar belirlenerek çözümü konusunda atılacak adımlar görüşüldü.
(HO-MET-Y)

04.01.2013 15:42:58 TSI

Editör: Wan Haber