Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü' projesi kapsamında Bitlis'te öğrencilere süt dağıtılıyor.
Merkeze bağlı Oya Havare İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımına katılan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, bulundukları okulda sadece bir öğrenciye süt vermediklerini söyledi. 3 bakanlığın müşterek olarak yürüttüğü okul öncesi ve ilkokullara süt dağıtımının il genelinde yaklaşık olarak 44 bin çocuğa haftada 3 defa olmak üzere verileceğini ifade eden Korkmaz, "Bu süt dağıtımı bizim ülkemizin dışında dünyada 80 ülkede de uygulanan bir projedir. Bu proje 11 Şubat ile 14 Haziran tarihleri arasında devam edecek. Tabi biz bununla öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı beslenmelerini, fiziken ve ruhen, ruhen ve bedenen sağlıklı birer birey yetişmesinde sütün önemini kavratma anlamında bakanlığımız ikinci defa bu projeyi uygulamaktadır. Proje bağlamında ilimizde de tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencileri olmak üzere haftada 3 gün 44 bin çocuğa düzenli bir şekilde süt dağıtımı en ücra köylerimiz dahil olmak üzere gerçekleşiyor. Bu projeden geçen sene süper bir sonuç aldık. Böylelikle bu yıl yine devam ettiriyoruz" diye konuştu.

"SÜTTEN OLUMSUZ ETKİLENEN ÖĞRENCİMİZ YOK"
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, geçen yıl dağıtılan sütten olumsuz yönde etkilenen öğrencilerin bu yıl olmadığını kaydederek Oya Havare İlköğretim Okulu'nda bir öğrencinin olumsuz etkilendiği bilgisini alarak, o öğrenciye süt vermediklerini belirtti. Korkmaz, "Bilindiği üzere bazı insanların süte karşı alerjileri var. İlk zamanda bu öğrencilerimizi öğretmenlerimiz tespit edemediği için bazı öğrencilerde rahatsızlık oluştu. Bu yıl dönem başında biz tedbirlerimizi aldığımız için şu ana kadar herhangi bir vaka yaşamadık, yaşamayacağız da" dedi.
(VO-MSA-Y)

14.02.2013 13:17:11 TSI

Editör: Wan Haber