Bitlis Kültür ve Sanat Derneği ile Sosyal Destek Programı (SODES) işbirliği ile hazırlanan 'Köy Köy Okul Okul Tiyatro Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği yöneticileri tarafından düzenlenen tanıtım toplantısında projenin hakkında katılımcılara ve basın mensuplarına bilgiler verildi. Toplantıya katılan İl Dernekler Müdürü Hasan Tekin, bu tür organizasyonların toplumu bilgilendirme bazında önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken, diğer derneklerden de bu tür kültürel ve sosyal içerikli projeler beklediklerini söyledi. Dernek Başkanı Serkan Kurtulgu, kuruluşundan bu zamana kadar geçen 4 yıllık süreçte Bitlis'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kültür başkenti yapmayı hedeflediklerini söyledi. Kurtulgu, "Bünyemizdeki tiyatro ekibimizle uluslararası 3 festivale Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden tek temsilci il olarak katıldık. Köy okullarında ilk kez tiyatro gösterileri sergilemeyi konu alan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Bir Yudum Sevgi' isimli projemiz ile 64 köy okuluna gidilmiş ve 4 bine yakın öğrenciye ücretsiz olarak tiyatro sergilenmiş ve hikaye kitapları hediye edilmiştir. Bitlis ve ilçelerinde çocuk oyunları ve yetişkin oyunları sergilemek, konser düzenlemek, Van ve Erciş çadır kentlerinde çocuklara oyunlar sergilemek, Harik sanatıyla Bitlis'in geleneksel sanatını yaşatmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak, bünyemizde tiyatro, resim, müzik, halk oyunları, sosyal faaliyetler el sanatları ve spor eğitim sağlık gibi 7 grup kurmak ve bu gruplara faaliyet alanları oluşturarak çalışmalarında süreklilik sağlamak amaçlarımızdan bazıları olmuştur. 'Köy Köy, Okul Okul Tiyatro' isimli projemiz ile 2013 yılı faaliyetlerimize başlangıç yapmak üzereyiz. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Projenin tanıtım konuşmasını yapan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz ise daha önce yapılan tiyatro gösterilerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi:
"Projemizin amacı ilimiz merkezine bağlı 64 köy okulunda çocuk oyunu sergileyerek, coğrafi konum nedeni ile tiyatro gibi sosyal aktivitelerle buluşma imkanı kısıtlı olan kesimlerin ayağına tiyatroyu taşımaktır. Ayrıca sergilenecek oyun eğitim içerikli olacağı için, öğrencilerin eğitimine bir nebzede olsa katkıda bulunmak hedefindeyiz. Bu projede ilk önce proje ofisinin ayarlanması ile başlanıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bize sunduğu Hatibiye Medresesi'nin bir bölümü ekibimizin çalışmalarını yürütmek üzere tahsis edildi. Daha sonra proje ekibimizi hazırladık. Ekipte yer alan 9 kişi ile karşılıklı sözleşme imzaladık. Proje malzemelerini satın alarak, projede gerek ekibin gerekse malzemelerin naklini sağlayacak araç kiralama ihalesini tamamladık. Projenin tanıtım faaliyetlerine geçtiğimiz hafta itibari ile başladık. Önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamen tanıtım gerçekleştirilecek. Anlatmış olduğum faaliyetlerin neredeyse tümü tamamlanmıştır. Projede gerçekleştiremeyeceğimiz iki faaliyet kalmıştır. Bunlar ise gösterilerin ve okuma kampanyalarının başlamasıdır. Bu faaliyetlerimize yarıyıl biter bitmez başlayıp 11 Nisan itibari ile tamamlayacağız."
Tanıtım toplantısına İl Dernekler Müdürü Hasan Tekin, Bitlis Şehit Aileleri Başkanı Seyfettin Apak, SODES temsilcileri, tiyatro ekibi ve Kültür ve Sanat Derneği üyeleri ve basın mensupları katıldı.
(VO-Yİ-Y)

21.01.2013 13:06:14 TSI

Editör: Wan Haber