Bitlis Belediyesi günlerce etkili olan kar yağışından sonra havanında açması sonucu kar temizleme çalışmalarına hız verdi.
Belediye ekipleri ana arterlerin yanı sıra sokaklarda ve ara sokaklarda neredeyse sabaha kadar karla mücadele çalışması yapıyorlar. Halkın yoğun olarak kullandığı ve çarşı merkezine yakın kısımlar esnafların etkilenmemesi için gece temizlenirken toplanan yüzlerce kamyon kar ise çarşı merkezinin dışına çıkarılıyor.
Gece geç saatlerde çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, mesai farkı gözetmeksizin çalışmalarI sürdürdüklerini belirtti. Kriz masası kurduklarını hatırlatan Başkan Alaydın, "Gerek kendi araçlarımızla, gerekse kiraladığımız araçlarla aralıksız olarak karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Çarşı merkezinde Belediyenin sorumluluğu altında olan bölgeleri, sabahlara kadar süren çalışmalar ile yüzlerce kamyon kardan temizledik. Mahallelerimizde ana ve ara arterlerde yol açma ve genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Hafta sonu da bütün okullarımızın yol ve bahçelerini kardan temizleyerek eğitim-öğretimin aksamaması için hazır hale getirdik. 20 araç ve 50 personelimiz ile karın başkenti Bitlis'imizde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi.
(VO-MET-Y)

15.01.2013 11:29:38 TSI

Editör: Wan Haber