Bitlis Valiliği tarafından desteklenen Euro Bitlis Proje Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında hazırlanan 'İyi Günde Kötü Günde' projesinin startı Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından verildi.
Devlet Hastanesi'nde projenin açılışını yapan Vali Veysel Yurdakul, doğum hastalarını ziyaret ederek, proje hakkında kısa bilgiler verdi. Proje kapsamında çeşitli hediyeler de veren Vali Yurdakul, merkeze bağlı Kömüryakan köyünden gelerek doğum yapan çiftin bebeğine Fatma Zehra ismini de verdi.
Ziyaret sırasında anne adaylarına ve annelere mama seti, pijama ve terlik hediye eden Vali Yurdakul, bu projenin Bitlis'te yeni bir farkındalık oluşturacağını söyledi. Vali Yurdakul, 'İyi Günde Kötü Günde Projesi' kapsamında 'Hoş geldin Bebek' adı ile başlattığı projede insanların iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanında olmayı hedeflediklerini belirtti. Yurdakul, "Hizmet projeleri kapsamındaki 'İyi Günde Kötü Günde' projesinin startını Bitlis Devlet Hastanesi'nde vermiş bulunuyoruz. Bu projeyle insanların doğumundan ölümüne kadar, hayatın hem acı hem tatlı anlarında yanında olan, vatandaşları kucaklayan, devletimizin bütün imkân ve kabiliyetleri ile hastanede ve değişik alanlarda sunduğumuz kamu hizmetlerinin yanında bir farkındalık oluşturmaktır. Her anında vatandaşın yanında olduğunu devletimizin göstermesi amacıyla önemli bir projedir. Bu projede doğum yapacak hanımefendilerin çocuklarına yönelik mama seti, hastanede giyinecek hanımların pijamaları ve terlikleri takdim ediliyor. Bu çocuğumuz erkekse ve sünnet edilecek yaşa geldiğinde ise hediyesi verilerek mutlu etmeye çalışıyoruz. Yine proje kapsamında evlilik dönemi geldiğinde, kendilerine bir fincan takımı hediye ediyoruz. Allah herkese uzun ömürler versin, ama hayatın gerçeği olan ölüm durumunda taziye evlerinde şeker ve çay olarak destekler sağlıyoruz. Bugün bütün bunların startını vermiş olduk. Memleketimizde yaşayan vatandaşların, özellikle belirli gelir grubunda bulunan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bitlis Devlet Hastanesi'nde yapılan ziyaretlere vali yardımcıları, Euro Bitlis Proje Merkezi temsilcileri, çok sayıda kurum amiri ve hastane çalışanları katıldı.
(VO-MSA-Y)

29.01.2013 13:25:50 TSI

Editör: Wan Haber