Bitlis'te günlerdir devam eden şiddetli kar yağışı hayatı tam anlamıyla durma noktasına getirdi.
Özellikle Rahva bölgesinde ikamet eden vatandaşlar kar yağışının yanı sıra tipi ve fırtına nedeniyle evlerinde çıkamaz olurken, sisten dolayı yoldan çıkan bazı sürücülerin araçları ise kara saplandı. Özel İdare, Karayolları ve Bitlis Belediyesi'nin geceli gündüzlü başlattığı karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, yoğun kar yağışı ile beraber tipi ve fırtına da şiddetini artırmaya devam ediyor.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada 297 köy yolunun kapalı olduğu bildirilirken, Özel İdare ekiplerince çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri, bu yıl yağan kar kalınlığının toplamda 4 metre 18 santimetre, yerde bulunan kar kalınlığının 1 metre 62 santimetre olduğunu, yağışın perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdiler.
BEÜ'DE EĞİTİME ARA VERDİ.
Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) geçen hafta başlayan final sınavlarına, bugün ve yarın yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ara verildi. Ertelenen sınavların tarihlerinin daha sonra ilan edileceği bildirildi.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı açıklamada "Öyle görünüyor ki bu yıl geçen seneyi aratmayacak. Tüm ekiplerimizle karla mücadeleye geceli gündüzlü devam ediyoruz" dedi.
(VO-MET-Y)

08.01.2013 12:36:27 TSI

Editör: Wan Haber