Bitlis'te bu yıl 7'ncisi düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları'nda ilk gün yarışları tamamlandı.

Çiftkaya Kayak tesislerinde Alp Disiplini yarışları, El-Aman Hanı yanındaki pistte ise Kuzey disiplini kayaklı koşuları yapıldı. Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde düzenlenen yarışlara 14 ilden 188 sporcu katıldı. Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, bu yıl 7'ncisi düzenlenen GAP Kış Spor Oyunları'nı Bitlis'te tertiplediklerini belirterek, "14 ilden toplam 188 sporcu ve 100'ün üzerinde yönetici katılıyor. Bunları misafir etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Böyle bir organizasyona Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile birlikte imza attık. Yarışlar kuzey ve alp disiplini olmak üzere 2 kategoride yapılıyor. Alp disiplini yarışları Çiftkaya Kayak tesislerinde, kuzey disiplini yarışları da El-Aman Hanı yanında yapılıyor. Biz sporcularımızı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Bitlisli sporcuların diğer illerden gelen sporcularla kaynaşması adına güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Yarışların kazasız belasız tamamlanmasını ümit ediyor, katılan tüm sporculara başarılar dilerim" dedi.

Daha sonra konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Spor Kuruluşları Dairesi Başkan Vekili Kubilay Cenk, kış spor oyunlarından 7'ncisini bugün Bitlis'te gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kış spor oyunları dün kortej yürüyüşü ile başladı. Bugün yarışmalar devam ediyor. Bu yörenin çocuklarını spora alıştırabilmek, spor alanlarına çekmek için Banklığımızın ve genel müdürlüğümüzün büyük destekleri ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Katılan tüm sporculara ve yöneticilere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmalar sonunda El-Aman hanı kayak pistinde yapılan yarışmalarda yıldız erkeklerde Ağrı'dan Adem Bartan birinci, Hakakri'den Fırat Öztekin ikinci, Ağrı'dan Ömer Doğan ise üçüncü oldu. Yıldız bayanlarda Ağrı ilinde Zozan Malkoç birinci, aynı ilden Ayşe Saydam ikinci ve Hakkari ilinden Dilan Öztunç ise üçüncü oldu. Çocuk erkeklerde Erzurum'dan Onur Zegerek birinci, Hakkari'den Orhan Ören ikinci ve Ağrı'dan Yusuf Elbiz ise üçüncü oldu. Çocuk bayanlarda Hakkari'den Nazlıcan Düzce biirnci, Ağrı'dan Dilan Demir ikinci ve Hakkari'den Neslihan Kaplan da üçüncü oldu. Alp Disiplini kayak yarışlarında ise çocuk 2 bayan kategorisinde Erzurum ilinden Ece İs birinci, aynı ilden Gizem Selsek ikinci ve Bingöl'den Ezgi Bulsu ise üçüncü oldu. Çocuk 1 bayan kategorisinde Erzurum'dan Sıla Kara birinci, aynı ilden Ceren Selsek ikinci ve Kars ilinden Nisa Cengiz de üçüncü oldu. Çocuk 1 erkek kategorisinde Bingöl ilinden Furkan Cecen birinci, Bitlis'ten Burkay Yusuf İlyas ikinci ve Muhammet Uca ise üçüncü oldu. Çocuk 2 erkek kategorisinde Erzurum'dan Nihat Enes Limon birinci, Bitlis'ten Serkan Özgeç ikinci ve Erzurum'dan Sait Demir ise üçüncü oldular.
(VO-Yİ-Y)

02.02.2013 15:34:24 TSI

Editör: Wan Haber