Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Din İstismarının Toplum Üzerindeki Sosyolojik Etkileri ve 15 Temmuz Darbe Girişimi" konulu konferans, BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yapıldı. 

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da yaşanılan bu darbe girişiminin milletin asil mücadelesiyle başarısızlığa uğratıldığını belirtereke, bu ve benzeri girişimlerin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Hatice Öntürk da milletin, 15 Temmuz'da, meydanlarda, Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Milletimiz iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmedi. Bu darbe girişiminde milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur."

Bitlis Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi ise toplumun değer ve inançlarının istismar edilmemesi ve özellikle dinin kaynağından öğrenilerek bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan öğretim görevlisi Hakan Tuzcu da 15 Temmuz darbe girişiminin toplum üzerinde oluşturduğu sosyolojik ve psikolojik etkilerin boyutu, Türkiye'deki darbelerin sosyolojik süreci ve bu süreçlerin ülkede yarattığı olumsuz etkilerini anlattı. (AA)

Editör: Wan Haber