Son yılların en çetin kışını geçiren Bitlis'in Tatvan ilçesinde yağışının durmasının ardından çocuklar karda yeni eğlenceler bulmaya başladı.
Kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi bulduğu Tatvan'da çocuklar kar kütlelerinin altından tüneller kazarak hem evlerine yeni ulaşım yolları açıyor hem de eğleniyorlar. Kar altında tünel yaparak eğlenmeye çalışan Semih Yaman, "Bitlis'te çok kar yağdı. Biz de kar altında tüneller yaparak eğleniyoruz. Beş tane tünel yaptık ve bunların hepsini labirent gibi bir yerde birleştirdik. Bazılarının ise girişi var, çıkısı yok. Bu şekilde arkadaşlarla eğleniyoruz." dedi.
Kar tünelinde eğlenen Rıdvan Çakmak ise, "Evde kalınca çok sıkılıyoruz biz de kendimize tüneller yaptık. Yaptığımız tüneller sayesinde karın altında dakikalarca kalarak eğleniyoruz. Evin girişinde yaptığımız tünellerden biri bahçeye, biri evin arka girişine diğeri ise sokağa çıkıyor. Kar yağışı olduğunda biz bu tünellere kullanıyoruz. Bu yüzden yağışlardan etkilenmiyoruz. Bazen bu tünlerden eve odun bile getiriyoruz. Kar yağışı bu yüzden bizi etkilemiyor. Tünellerden geçmek çok eğlenceli oluyor" diye konuştu. Sema Çakmak ise, "Kar çok fazla ve ben bu durumaı çok seviyorum. Arkadaşlarımla beraber kardan tünellerin içerisinde ilerleyip eve varıyorum. Bazen tünel içerisinde kalıp sohbet ediyoruz. Annem bizi arıyor ,fakat bulamıyor. Biz de birden çıkıp onu korkutuyoruz" şeklinde konuştu.
(HO-MET-Y)

14.01.2013 13:15:16 TSI

Editör: Wan Haber