Bitlis'te bu yıl şimdiye kadar yağan kar 6 metreyi bulurken, il genelinde hayat adeta durma noktasına geldi.
Kar yağışı, tipi ve fırtınanın şiddetli bir şekilde etkili olduğu Bitlis'te, yaşanan olumsuz hava şartları herkesimi olumsuz yönde etkiliyor. Esnafla iş yerlerini açamazken, Rahva bölgesinde bulunan TOKİ'de oturan vatandaşlar evlerinde çıkamaz oldular. Tek katlı evlerin neredeyse kaybolduğu Bitlis'te 3 gündür eğitim ve öğretime ara verilirken, bu tatilden hamine ve özürlü çalışanlardan faydalandı.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, 300 köy yolunun ulaşıma kapandığı İl Özel İdaresi ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmalar yaptığı kaydedildi.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, bu sezon toplam yağan karın 6 metreye ulaştığı, halende yerde bulunan kar kalınlığının ise 2,5 metre olduğu bildirildi.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı açıklamada "Kar yağışı yoğun bir şekilde 3 gündür devam ediyor. Görünen o ki geçen yılı aratmayacak bir şekilde kar yağıyor. Hakikaten dışarıda durmak çok zor. İş makinelerimiz ve ekiplerimiz şuan bu bölgede çalışmalarına devam ediyorlar. Elimizden geldiği kadar ana yollarımızı açık tutmak istiyoruz, fakat zorlanıyoruz. Rahva bölgesi Bitlis'in kar bakımından çok meşhur olan bir bölgesidir. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre yaklaşık 10-15 gün kar yağışlı devam edecek. Enteresandır, ama baktığımız zaman Bitlis'in çıkış ve girişinde kar yok, ama merkezde olağan üstü bir kar var. Bu kar kalınlığı yer yer 2 veya 2,5 metreye ulaştı" şeklinde konuştu.
(VO-MET-Y)

09.01.2013 12:50:41 TSI

Editör: Wan Haber