Kendilerini 'bisiklet sevdalısı' olarak tanımlayan bir grup, İzmir'deki toplu ulaşım sisteminde yer alan İZBAN ve İzmir Metro'nun aktarma noktası olarak kullandığı Halkapınar İstasyonu'nda bir araya gelerek eylem yaptı.
"Çağdaş Yönetim Bisikletli Ulaşım" yazılı pankart açan grup, ellerinde bisiklet tekerlekleriyle istasyon girişinde eylem yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Burçak Semerci, İZBAN ve İzmir Metro'ya tehlike oluşturacağı gerekçe gösterilip, bisikletle seyahate izin verilmediğini ileri sürerek, "Bisikleti bir propaganda malzemesi olarak EXPO reklamlarında, ulaşım etkinliklerinde kullanmanın ötesine geçmek gerekiyor. Gerçek hayatta bisikleti var etmek gerekiyor. Bisikletin diğer toplu taşıma araçlarıyla uyum içerisinde kullanımının sadece bir söz ve bir maddeyle düzeltilmesini istiyoruz" dedi.
Bisikletin toplu taşıma araçlarında yer bulmasının kente de büyük yararı olacağını savunan Semerci, yetkililerden bu konuda cevap almadıkça eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.
Öte yandan, güvenlikçiler bisikletçileri metro istasyonuna almazken, Halkapınar İstasyon Şefi de eylemcilere, kurallar gereği bisikletli yolcu taşımadıklarını söyledi.
(BK-SO-Y)

01.12.2012 16:43:43 TSI

Editör: Wan Haber