Fransa'dan üç yıl önce bisikletleriyle yola çıkan 9 kişilik ekip dünya turu kapsamında Gümüşhane'ye uğradı.
Gümüşhaneli fotoğrafçı Mustafa Zengin rehberliğinde şehir turu atan turistlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'de ki arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 5 aydır Türkiye'yi gezdiklerini ifade eden turistler, soğuktan çok fazla etkilenmediklerini, kendileri için soğuk havanın problem olmadığını ifade etti.
Gümüşhaneli fotoğrafçı Mustafa Zengin, Kars'tan Erzurum'a gelen turist ekibinin bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Gümüşhane'ye geldiğini belirterek, "Erzurum'da Ovit bölgesini gezdikten sonra arkadaşları aracılığı ile bana yönlendirildiler. Gümüşhane'de şehir turu yaptırdım. Buradan çıkıp Torul, Giresun, Samsun üzerinden İstanbul'a oradan da Yunanistan'a geçecekler. Toplam 9 kişiler. Biri Meksikalı diğerleri Fransız. Bir yıl içerisinde Fransa'ya dönecekler." dedi.
Gümüşhane'nin karlı caddelerinde vatandaşların garip bakışları arasında bisikletleri ile dolaşan turistler, bol bol fotoğraf çekti. Sıcak tavırları ile vatandaşlarla hemen diyalog kuran turistler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bisikletlerini son kez kontrol ederek Torul ilçesine hareket etti.
(RE-ÖS-Y)

12.01.2013 18:01:47 TSI

Editör: Wan Haber